Alcaldes de l’Alt Camp volen posar ordre a la implantació massiva de parcs solars a la comarca. Només al Pla de Santa Maria se’n plantegen més de mitja dotzena i al municipi veí de Cabra del Camp s’ha donat llum verda a un parc de 87 hectàrees. Davant tots aquests projectes, el ple del Consell Comarcal d’aquest dimarts ha tramès el manifest de l’Associació Terres del Gaià als 23 municipis de la comarca perquè els ajuntaments se’l puguin fer seu i, de cara al pròxim Consell d’Alcaldes, el 17 de març, es consensuaran un llistat de mínims per preservar el territori. Molts municipis opten per aferrar-se a la suspensió de llicències. La comarca assegura sentir-se desinformada. “Anem venuts”, manifesta el president del Consell, Mateu Montserrat.
Davant l’arribada de diverses mocions i manifests contraris a la implantació massiva d’energies renovables i l’afectació en diversos municipis, el Consell també ha volgut fer públic el seu desacord, donant suport al manifest de Terres del Gaià i la voluntat d’acordar un document conjunt amb tots els alcaldes. “Des d’aquí cal un ordre i un consens, no volem que es decideixi d’esquena al territori”, ha etzibat Montserrat, que també és alcalde del Pla de Santa Maria.
“Energies renovables sí, però sempre i quan hi hagi ordenació i planificació territorial, hem de vetllar pels interessos del territori i no ens perjudiqui a nivell turístic, etc.”, ha afegit el conseller comarcal de Turisme, Enric Ferré, el qual també ha qüestionat que el Camp de Tarragona sigui la zona on s’hi concentra la major producció d’energia de Catalunya. Entre els punts que el Consell vol mantenir-se ferm és en el soterrament de línies elèctriques fins a la subestació de Puigpelat.
Al·legacions per aturar el parc eòlic Pontons II
Veïns, empresaris, entitats socials i polítiques de Pontons, Aiguamúrcia i Querol presenten al·legacions a l’avantprojecte del parc eòlic Pontons II, projectat a la zona fronterera d’aquests tres pobles, a cavall entre l’Alt Camp i el Penedès. La Generalitat va tombar el primer projecte, que preveia la instal·lació de nou grans aerogeneradors de fins a 200 metres d’altura. La mateixa empresa, la promotora Eòlica La Conca, ha presentat una segona proposta amb quatre molins.
Redacció – ACN
Equip de redacció