.

Òscar Hijosa. Foto: Ajuntament

Les complicacions derivades de la Covid-19 han provocat la mort als 42 anys d’Òscar Hijosa. Coordinador de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Tarragona, des de l’Ajuntament s’ha expressat per xarxes socials “el nostre més sentit condol, a família i amistats”, recordant Hijosa com una persona “molt vinculat al teixit associatiu i empresarial tarragoní, cultural i de l’esport”.

Per la seva banda, el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris, s’ha mostrat per mitjà d’una piulada de Twitter “desolat per la mort de l’Òscar Hijosa. Ens deixa una bona persona, casteller, amant de l’esport i activista polític, avui Tarragona plora. Maleït COVID!”.

Des d’ANC Tarragona afirmaven que “ens ha deixat l’Òscar Hijosa, el nostre coordinador després de setmanes de lluita. Molt tristos i sense paraules. Una persona enèrgica, amb un esperit increïble per ajudar, i aportar. Descansa en pau, amic. Una abraçada molt forta a la família de part de tota la gent de l’ANC”. La presidenta nacional, Elisenda Paluzie, l’ha recordat com a “patriota exemplar” i ha traslladat a través de Twitter el condol de l’entitat a la família i els amics del finat.

També el CBT s’ha volgut afegir a les mostres de condol. “Després de tres mesos ingressat lluitant contra la Covid-19, el coordinador de l’ANC per Tarragona, Oscar Hijosa ha mort avui. Volem donar des del club suport als seus familiars i amics. DEP”.

En una piulada al seu compte de Twitter, la cupaire Laia Estrada també s’ha fet ressò de la mort. “Costa de creure i que surtin les paraules. El meu condol i una abraçada molt forta a la família i a tots els membres de l’ANC Tarragona. Em quedo amb el record de la lluita compartida per la llibertat del nostre poble. Que la terra et sigui lleu, Òscar”.

Tanmateix, entre els adéus més sentits es troben els del Club Rugby Tarragona i la Colla Jove de Tarragona:

Des de Junts per Catalunya a Tarragona s’ha lamentat la mort del “coordinador de l’ANC Tarragona, casteller de la Jove de Tarragona, i jugador del RugbyTarragona, d’entre moltes altres facetes vinculades sempre a la ciutat i el país. Tot el nostre afecte més sincer per a la seva família i amics. DEP company!”.

La portaveu socialista a l’ajuntament, Sandra Ramos, afirmava que “no me’n sé avenir de la pèrdua”. I afegia: “El meu més sincer condol a la família i als moltíssims amics i amigues. Et trobarem molt a faltar. Que la terra et sigui lleu”.

L’alcalde, Pau Ricomà, es mostrava per la seva banda “simplement commogut. Adéu amic! Trobarem tant a faltar la teva empenta, alegria i generositat!’.

Carles Puigdemont també ha volgut donar el seu condol per mitjà d les xarxes socials: “Una notícia molt trista, una pèrdua molt sentida. Em sap molt de greu. El meu condol a la família, i una abraçada a tota la gent de l’assemblea, en especial de l’ANC Tarragona. Descansi en pau”.

Des d’Òmnium Tarragonès volien “transmetre el nostre més sentit condol a la família i amics” d’Hijosa. “Que el teu somriure, passió i esperit de lluita ens acompanyin sempre. Seguirem treballant i lluitant fins aconseguir la llibertat del nostre país”.

Redacció