.

Imatge d’un dels tallers sobre els reptes actuals de l’energia i les noves tecnologies energètiques. Foto: Cedida

Més d’un miler d’alumnes de Primària de Valls i Tarragona participen aquests dies en tallers sobre els reptes actuals de l’energia i les noves tecnologies energètiques, que la Fundació Naturgy realitza en centres educatius d’ambdós municipis. Aquesta iniciativa s’emmarca en el programa de divulgació Efigy Education, amb el qual la fundació té previst arribar enguany a 12.000 estudiants de tot Espanya.

Les escoles tarragonines que participen aquest curs en el programa són: Baltasar Segú i Cor de Maria, de Valls, i Joan XXIII i Escola Pràctiques, de Tarragona. En total, s’hi faran una quarantena de tallers presencials, amb estrictes mesures de seguretat en compliment de la normativa Covid per garantir la seguretat dels alumnes.

Després d’aquestes sessions , el programa tindrà continuïtat durant tot el curs, amb continguts sobre energia en l’àmbit de les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), adaptats a tots els nivells del currículum escolar. L’objectiu és, també, impulsar les vocacions tecnològiques des de ben aviat.

La Fundació Naturgy posa a l’abast de les generacions més joves els coneixements més actualitzats sobre noves tecnologies energètiques, com el gas renovable i els seu paper en l’economia circular, i la transició cap a un sistema d’energia més sostenible.

Yolanda Roure, tutora de l’Escola Joan XXIII, del barri de Bonavista, va valorar molt positivament el taller realitzat amb els seus alumnes de 6è de Primària y va definir els continguts com “molt pràctics i adaptats al currículum del curs”. “Ha estat una bona introducció als temes que tractarem durant el curs i, en poder treballar per racons, els nens han gaudir i après molt”, va afegir.

“El nostre objectiu és que professors i alumnes tinguin accés a la informació tècnica més actualitzada en matèria energètica, i per això també oferim a les escoles materials didàctics addicionals per treballar de forma autònoma a classe, com ara els nostres Energykits, aplicacions on line, el programa Aprenentatge-Servei o el Certamen Tecnològic Efigy”, afirma la cap d’Educació i Divulgació de la Fundació Naturgy, Eva Buch. “A més, oferirem el suport dels professionals de la companyia als docents, per què actualitzin els seus coneixements d’energia, medi ambient i eficiència energètica”, afegeix Buch.

Fundació Naturgy i la seva vocació educativa

Efigy Education és el principal programa de l’acció educativa de la Fundació Naturgy que, des del 2012 y a través de diferents accions, ha rebut el reconeixement i la col·laboració d’institucions de referència en l’àmbit de l’educació i la investigació, com ara la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), la conselleria d’Educació i Investigació de la Comunitat de Madrid, el Consorci d’Educació de Barcelona, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) o la Fundació Madri+D.

La Fundació Naturgy té, entre les seves línies d’actuació, transferir coneixements especialitzats sobre les noves tecnologies energètiques i les claus de la transició cap a un sistema d’energia més sostenible, així com divulgar valors de preservació del medi ambient i el consum responsable de l’energia. Creada l’any 1992 per la companyia energètica, també desenvolupa programes d’acció social tant en l’àmbit nacional com internacional, incidint especialment en actuacions destinades a pal·liar la vulnerabilitat energètica.