.

El futbolista de Cambrils, Joan Oriol, amb passat al Lleida Esportiu, ha aconseguit els dos gols dels granes. Foto: Nàstic

Dos gols del cambrilenc Joan Oriol s’han anat en orris en els deu darrers minuts de partit. El Lleida Esportiu, sense saber molt bé com, ha igualat finalment l’encontre gràcies a un gol de Joanet que ha sembrat dubtes sobre Wilfred i un penal amb més pa que formatge xiulat quan ja es tocava amb els dits el final del temps afegit i el Nàstic jugava amb deu per explusió, per tercer cop en el que portem de temporada, d’Albarrán. El 2-2 final deixa líder en solitari provisional al Nàstic, amb 12 punts, però amb un amarg regust de boca perquè tot i demostrar tenir un equip sòlid en línies generals s’han repetit els errors que van impedir fer-se amb la victòria al camp de la UE Prat.

El Nàstic arribava al que es pot considerar derbi del subgrup en un moment immillorable, tant de moral per la remuntada davant l’Andorra (4-2) com d’encert ofensiu després d’afusellar l’Hospitalet (5-0). Als locals, en canvi, els sagnava encara la derrota contra el Barça B (2-1), el que s’ha traduït a la pràctica amb un plantejament conservador aquest diumenge.

Toni Seligrat deixava fora Bonilla, jugador que havia disputat tots els encontres anteriors com a titular, i confiava amb els pistolers Brugui i Carbia per les bandes i Pedro Martín al centre per aconseguir una victòria que ajudaria a despegar-se de la resta uns metres en aquesta carrera de velocitat. En aquest capítol, el Cornellà ha donat aire a l’Espanyol B caient davant dels blanc-i-blaus i queda encara per resoldre la incògnita de l’enfrontament que pot acabar amb el liderat tarragoní entre l’Hospitalet i l’Olot, ajornat fins dimarts per culpa dels casos detectats de Covid-19 a l’equip de la Garrotxa.

La primera meitat ha estat gairebé un monòleg del Nàstic, La defensa ha agafat pols, el mig del camp ha contingut bé els rivals i l’atac ha generat tres bones ocasions de gol. La primera, al minut 14, quan Brugui cedeix la pilota enrera i Pedro Martín veu com li pispen al darrer instant abans de rematar. La segona el minut 36, amb una centrada d’Albarrán rematada de cap per Brugui ben aturada per Víctor. I la darrera amb un xut d’Atienza potent i sense pensar que desvia a córner Diana. Aquest ha estat el referent dels de Ponent durant els primers 45 minuts, perquè no només ha endreçat la seva àrea sinó que ha acabat tenint la primera oportunitat del seu equip i la més clara del partit, amb una rematada de cap dins l’àrea al travesser al minut 42.

El segon gol d’Oriol ha sentenciat el partit, tot i que finalment s’ha hagut de patir amb el gol de Joanet i l’expulsió d’Albarrán. Foto: Nàstic

La represa s’explica anant directament al gra, o més aviat, al grana ex del Lleida Joan Oriol. Una rematada des de Cambrils l’ha clavat tant ajustada al pal dret que la pilota hi ha acabat tocant per dins abans de convertir-se en el 0-1, aconseguint així al minut 52 traduir la superioritat tarragonina en quelquom més pràctic. No ha celebrat el gol per respecte al seu equip, com tampoc ho ha fet Pol Ballesteros al minut 68 perquè el seu llançament, producte d’una gran combinació entre Pedro Martín i Brugui i que s’ensumava ja com la sentència, ha acabat sent desviada finalment per Víctor a córner.

En tot cas, el cambrilenc, especialment motivat, ha tingut una jornada de penitència perquè ha hagut de demanar perdó a la seva antigua afició per segona vegada, quan al minut 80 ha resolt amb potència en la cavalcada i decisió de cara a barraca una passada a l’espai de Pol Ballesteros. El seu xut s’ha filtrat pel pal curt del porter, convertint-se en el 0-2.

Tot semblava dat i beneït, però a cal Nàstic res és fàcil. Joanet ha reactivat un Lleida moribund posant l’1-2 al minut 80 en una acció on Wilfred ha quedat assenyalat, com ho ha estat deu minuts més tard Albarrán, que ha estat expulsat per tercer cop en el que portem de lliga (Prat, Andorra i Lleida) per acumulació de grogues. I amb els nervis a flor de pell, una jugada més que polèmica per part d’un Bagayoko que havia reactivat l’ofensiva local i ha demostrat qualitat per al teatre amateur ha acabat amb penal. Raúl González l’ha transformat, establint la igualada sense temps per fer res més que no fos treure del mig del camp i lamentar la desgràcia que té aquest conjunt fora del Nou Estadi.

Alineacions

Lleida Esportiu: Víctor; Diana; Simic; Chavero; Marc Martínez (Fall, descans); Raul; Cano (Álvaro González, minut 65); Abel (Bagayoko, minut 65); Eneko (Pladevall, descans); Quim Araujo (Joanet, minut 82) i Abraham.

Banqueta: Enric; Fall; Joanet; Yasser; Cesar; Liu; Álvaro González; Bagayoko i Pladevall.

Nàstic: Wilfred; Albarrán; Pol Domíngo; Quintanilla; Joan Oriol; Fausto Atienza (Ribelles, minut 74); Miranda; Fullana (Bonilla, minut 59); Brugui (Pol Prats, minut 84); Carbia (Pol Ballesteros, minut 59) i Pedro Martín (Gerard Oliva, minut 74).

Banqueta: Gonzi; Bonilla; Ribelles; Pol Prats; Gerard Oliva; Pol Ballesteros; Lucas; Amang i Joel Marín.

Gols: 0-1, Joan Oriol (minut 52); 0-2, Joan Oriol (minut 80); 1-2, Joanet (minut 87); 2-2, Raúl González (penal, minut 90+3)

Targetes grogues: Abraham (minut 7); Carbia (minut 19); Abel (minut 25); Albarrán (minut 28 i minut 90, expulsat per doble amonestació); Cano (minut 30);Diana (minut 60).

Redacció