.

A l’acte hi ha participat un regidor de cada grup municipal, un representant d’Amnistia Internacional, el conseller de cooperació, Hermán Pinedo i l’alcalde, Pau Ricomà. Foto: David Oliete

L’any 2016 l’Ajuntament de Tarragona es va adherir a la xarxa Ciutats per la Vida / Ciutats contra la Pena de Mort, una iniciativa promoguda per la Comunitat de Sant Egidi, amb el suport d’organitzacions i institucions nacionals i internacionals. Actualment la xarxa està integrada per més de 2.000 ciutats d’arreu del món. És per aquest motiu que aquest matí s’ha dut a terme un acte de lectura del manifest i al vespre s’il·luminarà en blau l’edifici del Palau Municipal i el monument de la Torre dels Vents. A l’acte hi ha participat un regidor de cada grup municipal, un representant d’Amnistia Internacional, el conseller de cooperació, Hermán Pinedo i l’alcalde, Pau Ricomà. 

Tal com es recull a l’informe mundial sobre la pena de mort d’Amnistia Internacional, almenys 657 persones van ser executades l’any 2019 en 20 països. Es tracta d’una reducció del 5% respecte al 2018 i és la xifra més baixa enregistrada per Amnistia Internacional en la última dècada. Tanmateix nombrosos països segueixen posant en pràctica la pena de mort sense restriccions i al finalitzar el 2019 es tenia constància que almenys hi havia al món 26.604 persones condemnades a mort.

Redacció