.

La Regió Sanitària del Camp de Tarragona ha sumat 90 nous casos detectats de coronavirus en les darreres 24 hores, fins a un total acumulat des de l’inici de la pandèmia de 4.750. A més, afegeix una nova defunció pel virus, el que eleva el nombre de morts a 401.

Pel que fa al risc de rebrot, el passat dijous les dades de Salut el deixaven en 214,20. És a dir, molt disparat respecte al d’ara fa un mes (56,13 i dins de la gamma moderada el 3 d’agost) i 14 punts per sobre del d’ara fa dues setmanes. En canvi la velocitat de propagació de la malaltia (Rt) sembla estabilitzar-se. Ara es troba en 1,11 (1,07 ahir).

El nombre de persones ingressades en centres hospitalaris és de 70 (un menys que dijous), onze dels quals en UCI (un més).

Reus vol abaixar la corba de rebrot en els quinze dies de pròrroga

Per la seva banda, l’ajuntament de Reus vol abaixar la corba de rebrots en els quinze dies de pròrroga que el Departament de Salut ha dictaminat aquest divendres. L’alcalde Carles Pellicer ha valorat que la ciutat es troba en una situació millor després que hagin funcionat les mesures sanitàries preses per reduir la propagació del virus. Ara mateix, l’índex de rebrot és de 271 quan a Catalunya es xifra en 186, segons el regidor de Salut, Òscar Subirats. Davant d’aquesta situació, han demanat a la ciutadania “esforç” i “comprensió” als sectors de la restauració, del comerç i de l’oci nocturn del municipi.

“Estem en una situació molt millor, però no suficient. Per tant, ens cal mantenir l’esforç, individual i col·lectiu. Les properes setmanes són clau”, ha afirmat l’alcalde aquest divendres al migdia en la roda de premsa per valorar que el Departament de Salut ha allargat en quinze dies més les mesures restrictives a la ciutat.

Segons el regidor de Salut ja han aconseguit doblegar la corba de rebrots, tot i que no han rebaixat prou els índexs per sortir de la zona de risc. Actualment, l’índex a Reus se situa en 271, quan hauria d’estar per sota de 100. “Encara ens queda molta feina, l’índex de rebrots a Catalunya és de 186. Per acostar-nos a la mitjana catalana encara tenim una mica menys de 100 punts”, ha precisat Subirats.

Per això, ha demanat que la ciutadania sigui cauta i rigorosa a l’hora de complir amb les restriccions i mesures de seguretat i ha insistit en la importància de rentar-se les mans i l’ús de la mascareta per tal que “tota la feina feta fins ara no se’n vagi per l’aigüera”. Pel que fa als casos de l’hospital Sant Joan de Reus, el regidor de Salut ha subratllat que es tracta de dues realitats diferents i que des del centre hospitalari s’han pres les mesures necessàries per preservar la salut dels professionals i pacients de les dues plantes afectades.

Accediu a les dades de Salut en aquest enllaç.

Podeu consultar les dades de l’epidèmia d’àmbit espanyol clicant aquí

Redacció – ACN