.

Una de les plagues de l’estiu són les víctimes mortals a les platges, habitualment protagonitzades per gent d’edat. La segona plaga són els rescats de muntanya. Els Bombers han hagut de fer-ne dues aquest diumenge a pocs quilòmetres de distància.

A Alcover (Alt Camp), una dona ha patit un desmai al camí del Niu de l’Àguila. L’avís s’ha rebut a les 12.25 h). Una dotació terrestre l’ha localitzada i l’ha trasllada a l’ermita del Remei, un indret accessible per a l’ambulància del SEM. Finalment el metge dels GRAE ha considerat més adient traslladar-la en helicòpter fins Alcover. Allà, una ambulància del SEM l’ha trasllat al CAP local.

A La Febró (Baix Camp), poc després, un home ha patit una caiguda en una gorga del riu Siurana. Dues dotacions terrestres han pentinat el terreny però a causa de l’afluència de gent i la mala cobertura telefònica ha estat l’helicòpter dels GRAE qui ha acaba localitzant la víctima des de l’aire. S’ha fet el gruatge del ferit i se l’ha dut fins Prades, on una ambulància del SEM l’ha trasllat a l’Hospital de Sant Joan de Reus.