.

El Dr. Mallafré acompanyat de la seva filla, el president i el secretari del COMT i l’exregidora Ferrando recull la màxima distinció col·legial en 2015.Foto: Cedida

Tarragona plora la mort, als 80 anys, de Santiago Mallafré Gimeno, el metge de capçalera més popular de la ciutat i membre d’una nissaga de metges, com ho foren el seu besavo, el seu avi, el seu pare i el seu germà. Santiago Mallafré fou molt conegut en atendre les famílies que vivien en les barraques de la ciutat. L’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona i la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla van atorgar-li el premi d’honor Rafael Battestini en reconeixement a la seva trajectòria.

Nascut a la Tarragona el 1939, va estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona. Retornà a la ciutat l’any 1963 i aleshores va visitar i atendre els barraquistes del riu Francolí i també de les parcel·les Tuset. Era fill del doctor Joan Mallafré i Guasch -que dona nom a un carrer de la ciutat- Santiago Mallfarè exercí la medicina fins als 70 anys. També va estar molt vinculat a l’Hospital de la Creu Roja de Tarragona.

Redacció