.

Les rgidores de la CUP, Laia Estrada i Eva Miguel. Foto: Cedida

La Candidatura d’Unitat Popular demanarà al Ple d’aquest divendres, a través d’un prec, que l’interventor de l’Ajuntament realitzi un informe d’anàlisi comptable i de contractació de les empreses municipals, durant els darrers quatre anys. Les cupaires ho sol·liciten arran del cas de presumpta corrupció a l’empresa de Mitjans de Comunicació, que s’afegeix als casos de l’EMT i l’AMT que també estan a la fiscalia. Malgrat es realitzen auditories de comptes, aquestes només examinen una mostra, i la CUP assegura que “hi ha motius de sobres que avalen la necessitat de dur a terme informes més exhaustius”, assegura la consellera Laia Estrada.

Les anticapitalistes també sol·licitaran que els Consells d’Administració de les empreses municipals siguin gravats, a través d’un enregistrament d’àudio, tal i com ja es fa amb els Consells Plenaris. “Si bé és cert que se’n pren acta, tenir les gravacions dels àudios és una bona manera de consultar i contrastar allò que ha quedat per escrit”, ha explicat la consellera Eva Miguel.

Finalment, les cupaires han tornat a insistir en garantir la presència de representants dels treballadors de les empreses municipals als Consells d’Administració. El passat 20 de gener, el grup municipal de la CUP feia públic que havia tingut accés a un informe jurídic que avalava de forma tècnica aquesta incorporació als consells d’administració. Dies després, el govern municipal va comunicar el compromís de disposar d’un reglament per fer efectiva aquesta incorporació.