L’Hotel d’Entitats va acollir ahir, a partir de les set de la tarda, la sessió informativa de retorn amb la qual es va tancar l’edició 2 dels Pressupostos Participatius i van ser desvetllades quines havien estat les propostes més votades per la ciutadania.
Durant el període de votació, 305 persones van emetre un total de 915 vots, amb un increment de la participació respecte a l’edició anterior. Dels vots obtinguts van sortir escollides sis propostes, amb un import total de 110.000 euros. Aquesta llista, com va assegurar ahir l’Alcalde, no serà definitiva, però, fins que els tècnics municipals efectuïn la valoració econòmica i tècnica definitiva i es redacti el projecte. Si finalment el cost final és a l’alça o a la baixa, el nombre de propostes final variarà.
La proposta més votada, amb 214 vots, va ser instal·lar una màquina per retornar ampolles de plàstic a canvi de diners, tot i que, com va explicar l’Alcalde, no es podrà dur a terme d’aquesta manera, atès que l’Ajuntament no pot retornar diners, “però es buscarà una fórmula amb tiquets per tal de premiar aquelles persones que l’utilitzin, aconseguint, per exemple, una bonificació en la taxa d’escombraries al final de l’any segons els tiquets que hagis acumulat. Tanmateix, és una idea inicial i encara hem d’estudiar com es podria posar en marxa”, va dir Virgili.
En segon lloc, la ciutadania va votar instal·lar un bany al Roc de Sant Gaietà, amb 58 vots; seguida per l’asfaltat de l’aparcament de sorra del costat de l’escola Cucurull, amb 38 vots; pavimentar la rambla de l’avinguda Fèlix Martorell, amb 36 vots; renovar el parc infantil situat al carrer Àngel Guimerà amb Ignasi Iglesias, 33 vots; i, finalment, amb 32 vots, instal·lar un bany al cementiri.
Pel que fa a la resta de propostes i els vots obtinguts, es pot consultar la llista a la pàgina web del procés participatiu, tudecideixesrdb.cat.
Finalment, Pere Virgili va assegurar que abans de posar en marxa una tercera edició s’estudiaran els punts a millorar analitzant les edicions passades per tal d’assolir una major implicació de la ciutadania. “Sabem que una de les majors demandes és que les persones no empadronades, tot i que amb residència al municipi, puguin votar. Fins ara no hem trobat la manera de fer-ho, atès que utilitzem el padró com a base de dades, però intentarem buscar una fórmula que ens ho permeti”, va afirmar l’Alcalde.
La sessió va comptar amb l’assistència de les regidores de l’equip de Govern Teresa Ferré i Rosana Dorantes; de la regidora Eva Giménez; de membres d’associacions de veïns del municipi; i de veïns i veïnes, entre ells també alguns proposants d’aquesta edició.
Equip de redacció