.

Begoña Floria, en una imatge del seu perfil de Facebook

La formació socialista considera que ACN, un mitjà de comunicació de caràcter públic, incompleix els criteris de representativitat i neutralitat informativa i que hauria de garantir la pluralitat política de la ciutat. El PSC demana que l’agència reconsideri la decisió.

L’Agrupació Socialista de Tarragona considera “greu” que l’Àgencia Catalana de Notícies, de finançament públic, hagi vetat l’assistència de la representant del PSC de Tarragona, Begoña Floria, al debat preelectoral de les eleccions municipals de la ciutat, previst per avui a les 19.00 hores al Col·legi d’Advocats.

L’actual portaveu del Grup Municipal Socialista i també candidata, Begoña Floria, ha lamentat que «una agència pública refusi la presència del principal partit polític de la ciutat, impedint així representar, explicar i debatre el programa electoral del PSC amb la resta de formacions que concorren a les eleccions municipals del 26 de maig». Floria ha recordat que el cap de llista ha anunciat amb 30 hores d’antelació que no podia assistir per causes d’agenda sobrevingudes. «La lleu electoral fixa que tots els membres d’una candidatura tenim els mateixos drets i deures, i representem per igual el partit que la representa», ha indicat Floria. La candidata socialista ha afegit: «Jo sóc igual de bona que el cap de llista per representar les propostes socialistes i em sembla greu l’amenaça de deixar la cadira buida durant el debat, tal com va passar ahir al debat preelectoral de Lleida».

Floria confia que l’Agència Catalana de Notícies, que té finançament públic, es replantegi el posicionament, i per tant «em permeti assistir al debat preelectoral» i mantingui els principis de proporcionalitat i neutralitat informativa en els debats i entrevistes. Finalment, ha conclòs que «és greu que una cadena amb finançament públic amenaci amb deixar una cadira buida, amb la intenció de fer escarni públic i contribuir a lesionar la imatge del partit recurrent». Per Floria, cal respectar la llibertat dels partits a ser representats com a millor considerin.

D’altra banda, la Junta Electoral Provincial de Barcelona ha emès una resolució aquest dimecres a la tarda on, en resposta al recurs del PSC, imposa a l’ACN la participació de la candidata número 4 de la candidatura socialista a l’alcaldia de Tarragona en el debat dels caps de llista. ACN considera que aquesta acció es permet que l’alcaldable, Josep Félix Ballesteros, “es faci enrere i s’absenti en el darrer moment.

L’Agència Catalana de Notícies celebra aquest dimecres a la tarda aquest debat en el marc del seu 20è aniversari i havia convocat els candidats a l’alcaldia de Tarragona dels partits amb representació a l’Ajuntament. Tots ells havien confirmat la participació, inclòs Ballesteros, que va fer-ho setmanes abans a través del seu cap de campanya. Aquest dimarts, però, l’actual alcalde i candidat socialista va decidir que preferia no assistir, intentant anul·lar així la seva assistència i demanant que el seu lloc fos ocupat per la número 4 de la llista, Begoña Floria. Des de la direcció de l’ACN, però, han mantingut que el debat era de caps de llista i per respecte a la resta de candidats a l’alcaldia, es mantindria el criteri d’acceptar només als números 1.