.

Aquest nou producte turístic és fruit del treball conjunt del sector públic i privat

Aquest nou producte turístic és fruit del treball conjunt del sector públic i privat
Pratdip, Baix Camp, Tarragona

“Camí de Mestral” és el nou producte turístic dels municipis que des del 2016 es promocionen sota la marca turística de “Terres de Mestral”, és a dir, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip. Es tracta d’una ruta de senderisme de 4 etapes, amb què s’ofereix «una espectacular combinació de mar i muntanya amb panoràmiques infinites al territori, una zona de petits pobles d’interior i de costa que conserven l’essència d’una ruralitat ben viva», segons ha explicat aquest dimarts 30 d’abril la coordinadora de la mancomunitat que aplega els tres municipis (MIDIT), Izaskun Cendegui, durant l’acte de presentació, que ha tingut lloc al Casal Municipal de Pratdip.

És una ruta de mitja muntanya de 67,5 km, sense grans dificultats tècniques, però poc apta per al principiant ja que, a la llargada d’algunes excursions (complexitat o durada), s’hi afegeix un desnivell positiu acumulat i un terreny amb pendent en algun tram de la ruta, tal com ha precisat la directora de l’empresa que la comercialitzarà a partir d’ara (Brogit Guiatges), Meritxell Omella.

La idea és que «els amants de caminar, la natura i la muntanya a tocar del mar» puguin triar entre diverses opcions: la ruta completa, de 4 dies, per gaudir de tot el recorregut, caminant de poble en poble i d’allotjament en allotjament; la dirigida a aquells que no tinguin quatre dies seguits disponibles i puguin fer el recorregut en dos caps de setmana (no cal que siguin consecutius); l’opció “Premium”, per aquells que només vulguin una base on allotjar-se i que sigui un hotel amb encant; i l’opció “Free + welcome pack”, per als que vulguin adquirir el paquet de benvinguda, amb els tracks dels recorreguts, el material divulgatiu i un obsequi inclòs, per descobrir la ruta per lliure. El preu varia en funció de l’opció escollida i de les diverses modalitats d’allotjament i de si es tria fer la ruta amb guia o sense, com s’informa en la pàgina web www.terresdemestral.cat. Com a resum general, s’ha editat un material divulgatiu en format de plànol (en català, castellà, anglès i francès), que estarà disponible a les oficines de turisme dels tres municipis.

Amb aquesta nova proposta turística, ideal per a senderistes contemplatius que vulguin anar sense presses, d’una manera pausada, es vol “donar a conèixer el territori de les Terres de Mestral, afavorir-ne l’activitat econòmica, atreure-hi nous públics i segments del mercat, millorar la competitivitat de la destinació i contribuir a desestacionalitzar la temporada turística”, ha explicat el director de l’empresa Tourislab, David Esteller. Amb aquest darrer objectiu, precisament, el “Camí de Mestral” es comercialitzarà durant aquests dos períodes: de març a juny; i de setembre a desembre.

«Aquest no és un producte turístic tancat, sinó que es podran fer altres versions», ha precisat la coordinadora de la MIDIT, Izaskun Cendegui, que ha remarcat els punts forts de la ruta: «la cuina local, els pobles pintorescs, els camins antics, la platja, els paisatges verges, l’oferta cultural i l’espai natural protegit». Cendegui també ha destacat que el “Camí de Mestral” és fruit d’un procés de treball coordinat entre el sector públic i privat del territori que es va iniciar l’any 2016 i s’emmarca en el Pla estratègic de desenvolupament econòmic local de la MIDIT. Dins de la seva estratègia de promoció de la Ruta, la Mancomunitat ha contactat ja amb diversos touroperadors turístics que s’han interessat pel producte i l’ha promocionat ja en diverses fires turístiques europees.

Aquesta iniciativa està promoguda per la MIDIT amb el suport del Servei Públic d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i pel Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, en el marc de la línia de subvenció de projectes innovadors i experimentals.