.

Els jugadors del Zaragoza celebren el primer gol

Desastre a La Romareda degut a una pèssima primera part en el primer match ball d’un planter i un entrenador que s’havien conjurat per aconseguir la victòria en un estadi teòricament propici. El que havia de ser l’inici del miracle ha acabat convertint-se paradoxalment en uns pèssims 45 minuts d’exercici d’impotència i ineptitud defensiva, i una lamentable i reiterada manca de gol. Caldrà començar a redactar un pla B per a Segona B perquè aquest equip ja no dóna per més. Només s’han salvat del naugrafi Kanté i Suárez.

De vegades, com més es repeteixen les coses, pitjor surten. El Nàstic rep la majoria dels gols a fora de casa a la primera mitja hora de joc. És com un rellotge suís, no falla. I pitjor no podia començar el partit, encara pitjor que mai. No ja a la mitja hora ni al minut 15. Al minut 3, un córner era rematat caient a terra per Verdasca i col·locava l’1-0 en la sortida més trascendental de la temporada.

A la següent jugada Imanol Garcia tenia opció a l’empat, en un remat a centrada de Suárez. De porteria a porteria, Linares tenia el 2-0 en rebre una bona centrada i rematar de cap. Al quart d’hora arribava la tercera ocasió local, de nou amb centrada des de la dreta i rematada de Delmás tal com venia.

I a la quarta arribaria el segon gol, un xut precís, fort i col·locadíssim de fora l’àrea de Pep Biel, que sense oposició creuava erfectament la pilota.

Havia naufragat el Nàstic en 19 minuts i havia perdut completament el control del partit; en cada arribada local es vivia una situació de perill. Però el 2-0 motivava més control per part grana i durant uns minuts es viurien les primeres ocasions clares. Però com sempre la falta de punteria condemnava l’intent de remuntada. I en aquestes, una contra permetia Suárez enviar-la a la fusta. Seguidament, Suárez creuava perillosament i la salvava Cristian.

Però era tot un espill, un miratge perquè el partit s’encaminava cap a la golejada local. Delmás marcaria en un ràpid atac i un dribling entrant a l’àrea per posar un insuperable 3-0 al minut 40. De nou una defensa toba, lenta, insípida, desbordada, que sempre marcava a qui no devia i oblidava el que acabaria fent el gol.

A la segona part canviarien les coses, però massa tard. Movia banqueta Quique Martín a l’inici del segon temps i treia Kanté i Sadik, posant tota la pólvora que li quedava damunt la mullada gespa de La Romareda. Suárez generava la primera ocasió amb una perillosa centrada des de l’esquerra que treia sota pals la defensa local. L’arrencada duraria pocs minuts i la depressió s’apoderaria d’un Nàstic impotent que veia com no acabava de generar ocasions i com, per contra, el Zaragoza se sentia enormement còmode veient que no hi havia ni per casualitat remuntada. Això feia més perillós els aragonesos.

L’intent grana de remuntar deixava espais enrere i el Nàstic ja prou problemes té en defensa com per obrir autopistes al rival. Bernabé salvava un remat a l’escaire de Pombo, que havia sortit a la segona part per rematar els granes.

Però a la meitat de la segona part canviaria l’escenari. Kanté demostrava, junt amb Suárez, ser l’únic grana en forma i llençava una gran falta. En la propera, Suárez generava una nova ocasió de gol amb un bon retall d’esperó dins l’àrea i un xut posterior que aturava el porter argentí. La tindria de nou Suárez a la següent jugada amb una bona combinació amb Pipa. Ensenyava les dents agressivament el Nàstic. Si la primera par no hagués existit, la imatge hagués estat bona, en línia amb els darrers encontres. També s’entén el canvi ofert pel Nàstic a la segona part perquè el Zaragoza havia decidit abaixar els braços a mesura que passaven els minuts veient que el 3-0 no perillava.