.

El Castell i la plaça dels Vents, com a elements emblemàtics del nucli històric i el barri marítim, quedaran a les fosques aquest dissabte durant una hora de 20:30 a 21:30h

El Castell i la plaça dels Vents, com a elements emblemàtics del nucli històric i el barri marítim, quedaran a les fosques aquest dissabte durant una hora de 20:30 a 21:30h

L’Ajuntament d’Altafulla s’ha afegit a la iniciativa “L’Hora del Planeta” que promou l’ONG WWF, la major organització internacional independent dedicada a la defensa de la naturalesa i el medi ambient. En l’acció a Altafulla, l’Ajuntament apagarà aquest dissabte 30 de març l’enllumenat del Castell i la plaça dels Vents durant una hora, de 20:30 a 21:30h, període que marca la mateixa iniciativa a nivell global.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Altafulla s’afegeix als milers de municipis adherits a la iniciativa i donarà visibilitat a l’acció a través de dos elements emblemàtics de la vila, tant del nucli històric com del barri marítim.

“L’Hora del Planeta” va néixer a Sydney (Austràlia) l’any 2007 com a gest simbòlic per cridar l’atenció sobre el problema del canvi climàtic i avui ja suma a milions de persones a tot el món. L’any passat van participar milers de ciutats de 188 països del món que van apagar més de 12.000 monuments i edificis icònics.

Tal com explica l’ONG WWF, “estem vivint una època que està encadenant els anys més càlids de la història, amb perllongades onades de calor i sequeres, fenòmens meteorològics extrems cada vegada més freqüents i desplaçaments de pobles a causa del canvi climàtic que, a més, és ja una de les principals causes de pèrdua de biodiversitat”.

L’Acord de París estableix l’any 2020 com a data límit per començar a aplicar els compromisos de disminució d’emissions de CO2 a tot el món.

En aquesta línia, els municipis tenen una gran responsabilitat per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i així frenar la pèrdua de diversitat biològica. Disminuir el consum energètic, potenciar l’autoconsum, promoure la mobilitat sense emissions, reverdir les ciutats, recuperar rius i boscos són mesures que molts municipis ja estan realitzant. I han d’informar i sensibilitzar els seus ciutadans perquè adoptin una forma de vida més sana i responsable amb el clima i amb la resta dels éssers vius.