.

 

 El curs Indústria Agroalimentària 3.0, acompanyat d’un servei d’orientació i prospecció laboral, per al qual la inscripció continua oberta


El curs Indústria Agroalimentària 3.0, acompanyat d’un servei d’orientació i prospecció laboral, per al qual la inscripció continua oberta

Una quinzena de joves han iniciat aquest mes de març l’acció formativa programada al Viver d’Empreses de l’Hospitalet de l’Infant, en el marc del projecte Singulars d’Ocupació Juvenil “Baix Camp. De la terra a la taula”, que l’empresa municipal de promoció econòmica (IDETSA) du a terme conjuntament amb l’Ajuntament de Cambrils, el Consell Comarcal del Baix Camp i l’IMFE Mas Carandell (aquest últim com a entitat coordinadora).

Aquest projecte combina la formació amb un servei d’orientació professional i de prospecció i contacte amb les empreses del territori per afavorir la inserció laboral dels joves aturats de   16 a 29 anys, en els sectors agroecològic i agroalimentari, considerats estratègics a la comarca.

L’alternativa formativa que s’està impartint des del passat 4 de març al Viver d’Empreses de l’Hospitalet s’anomena «Indústria Agroalimentària 3.0». Està organitzada per IDETSA i està centrada en la vessant de la comercialització i el màrqueting digital del sector agroalimentari. En tan sols 90 hores de formació, els alumnes podran adquirir eines i estratègies per conèixer què és la sobirania alimentària, podran obtenir el certificat de manipulador d’aliments; i aprendran com dur a terme el procés de comunicació de la venda, així com a utilitzar les xarxes socials i afavorir la promoció de la comercialització digital.

La inscripció encara és oberta

Els joves de la comarca del Baix Camp interessats a participar en aquest projecte encara poden apuntar-s’hi. Per fer-ho, s’han d’adreçar al lloc on s’imparteix l’acció formativa que els interessa (Producció agroecològica, de 165 h, a la seu del Consell Comarcal del Baix Camp; Transformació del producte alimentari, de 160 h, a l’Edifici Ateneu Juvenil i centre de formació l’Estudi de Cambrils; i Indústria agroalimentària 3.0, de 90 h, al Viver d’Empreses d’IDETSA de l’Hospitalet de l’Infant».

Els únics requisits que se’ls demana és que tinguin entre 16 i 29 anys, que siguin demandants d’ocupació no ocupats i que estiguin dins del registre de Garantia Juvenil.

L’objectiu és que les persones participants s’insereixin laboralment en professions relacionades amb la formació realitzada o bé s’inscriguin a cicles formatius. En aquest sentit, per potenciar la inserció de les persones participants, Mas Carandell està realitzant la prospecció i contacte amb les empreses del territori.

L’actuació “De la terra a la taula” s’emmarca en el programa Singulars, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i per fons provinents de la Conferencia Sectorial de Empleo y Asuntos Laborales, regulat per l’Ordre TSF/142/2018. La Garantia juvenil, per la seva part, és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil.