Del 21 de febrer al 6 de març tindrà lloc la fase de votació del procés de Pressupostos Participatius 2019 de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Durant aquest període totes les persones empadronades al municipi, de 16 anys o més, podran escollir les propostes validades que considerin més necessàries. Aquests veïns i veïnes podran votar un màxim de tres propostes per Internet, a través de la pàgina web de l’Ajuntament: www.vandellos-hospitalet.cat; o bé de manera presencial, als punts de votació físics que ha habilitat el consistori:
– L’Ajuntament de Vandellòs, la Casa de la Vila de l’Hospitalet, les biblioteques municipals, Ca la Torre de Vandellòs i la Piscina coberta de l’Hospitalet, en horari d’atenció al públic.
– El Casal de Masriudoms (el dimarts 26 de febrer, d’11 a 13 h; i de 17 a 19 h; i el dilluns 4 de març, d’11 a 13h)
– El Casal de Masboquera (el dijous 28 de febrer, d’11 a 13 h; i el dimarts 5 de març, d’11 a 13 h i de 17 a 19 h).
Per fer-ho, les persones empadronades només hauran de facilitar el DNI, la targeta de residència o el passaport i la seva data de naixement. En aquesta edició, com a novetat, hi ha un únic llistat de propostes de tots els nuclis de població, de manera que els veïns empadronats al municipi podran votar no només propostes que afecten a la zona on viuen, sinó també aquelles altres que afecten a l’ altra zona però igualment són del seu interès.
Les propostes finals se seleccionaran en funció dels vots obtinguts. Es triarà una combinació de propostes fins esgotar la quantitat total de diners destinada als Pressupostos Participatius 2019 (200.000 euros). Per garantir l’equilibri territorial, l’Ajuntament s’ha marcat com a condició que les propostes escollides com a guanyadores afectaran a més d’un nucli de població.
Els resultats de la votació es presentaran públicament el 12 de març.
Les propostes sotmeses a votació
En aquesta edició dels Pressupostos Participatius passaran a votació un total de 27 propostes. Són les propostes validades per una comissió tècnica municipal, que va realitzar la valoració tècnica i econòmica de les 187 propostes que es van presentar en total (un 139,7% més que l’any anterior).
A l’hora d’avaluar-les, la comissió van tenir en compte els requisits que havien de complir, segons consta en la guia de participació: estar identificades amb les dades de contacte de la persona proposant, fer referència a competències municipals, ser concretes i avaluables econòmicament, ser inversions, ser viables tècnicament, ser accions sostenibles en el temps, ser d’interès general i no superar l’import destinat de 200.000 euros. De les 187 presentades, 107 van quedar invalidades, per no complir algun d’aquests requisits o per ja estar previstes o executades; i 53 eren repetides.
Per al disseny general i coordinació del procés, el consistori compta novament amb el suport del gabinet Ceres, dedicat a la participació ciutadana i a la investigació sociològica i de mercats; i per al servei de participació electrònica, amb l’ajuda de l’empresa Civiciti.
Equip de redacció