.

Imatge d’arxiu d’una parella d’agents de la Guàrdia Urbana de Reus.

La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat un total de 393 actes per consum d’alcohol a la via pública en el que portem d’any, en compliment de l’ordenança municipal de civisme. Les actes aixecades fins ara quadrupliquen les que el cos de seguretat va aixecar durant tot l’any passat, 101. El consum d’alcohol al carrer és el fet incívic més denunciat per la Guàrdia Urbana aquest 2018. Les actes s’emmarquen en la campanya inspectora que porta a terme el cos de seguretat municipal contra els actes incívics, amb especial atenció a aquells que generen més molèsties i queixes de la ciutadania. El segon fet més denunciar és orinar al carrer (355 actes aixecades enguany; i 227 durant tot el 2017). Durant els primers 7 mesos d’enguany, la Guàrdia Urbana ha aixecat un total de 1.217 actes per incompliments de l’Ordenança de Civisme. L’any tot passat van ser 922.

La lluita contra l’incivisme, el respecte a la convivència i la col·laboració amb el sector de la restauració per mantenir el nivell de qualitat de l’oci nocturn de Reus, motiven l’esforç de la Guàrdia Urbana per fer front al consum d’alcohol a la via pública. L’article 30 de l’Ordenança de Civisme “prohibeix el consum de begudes alcohòliques en llocs, vies, establiments o transports públics quan es pertorbi greument la tranquil·litat ciutadana”.

La Guàrdia Urbana té entre les seves línies d’actuació fer front a la pràctica de grups de persones de consumir alcohol en espais públics, especialment els dies de més activitat d’oci nocturn. Aquesta pràctica és sovint denunciada pels veïns de l’entorn, pels sorolls i molèsties que genera.

L’Ajuntament vetlla perquè es mantinguin els nivells de soroll, seguretat, i civisme d’acord als estàndards de convivència. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana i els locals d’oci nocturn han fet campanyes conjuntes per sensibilitzar els clients que determinades conductes poden causar molèsties als veïns, i que no es pot utilitzar la via pública per a la festa. Igualment, es fan reunions amb els propietaris dels locals que presenten algun tipus de problemàtica i s’informa els seus responsables de les mesures que han de prendre per evitar molèsties, aldarulls i actes incívics, tant als locals com al seu entorn.

ACN