L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i la regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau, han volgut veure in situ aquest matí la instal·lació de deu biòtops a la costa del municipi, de la trentena amb què comptarà el litoral altafullenc en un futur. Aquests biòtops corresponen als que es van presentar fa unes setmanes al Port de Tarragona, un projecte finançat per la companyia Repsol i la col·laboració de diferents administracions locals.
En aquest sentit, l’alcalde d’Altafulla i la regidora de Medi Ambient s’han submergit en el parc de biòtops i han comprovat la regeneració de fauna i flora marines en contemplar espècies com meros, tonyines i altres peixos que voltejaven aquestes estructures biològiques fetes a partir de carbonat de calci.
Més enllà de la regeneració d’espècies animals i vegetals, el parc de biòtops d’Altafulla contempla una dobla funcionalitat: consolidar-se com a element i atractiu turístic. De fet, els usuaris del Campus Altafulla, que organitza les tres entitats esportives del municipi – Club Bàsquet Altafulla, Centre d’Esports Altafulla i Club Futbol Sala Altafulla, ja han dut a terme diferents excursions al parc.
Es tracta d’una iniciativa practicada des de l’esnòrquel, adreçada a entitats, empreses, escoles i famílies amb l’objectiu de difondre aquest sistema ecològic d’abalisament i fomentar la conscienciació i sensibilització sobre la importància de preservar el medi marí.
La finalitat és que els ciutadans puguin veure de primera mà la tasca d’aquestes boies quant a la regeneració de la fauna i flora marines. Aquesta activitat s’ofereix des de l’empresa de busseig M. Rota Diving, amb seu al Port de Torredembarra. Per a més informació, podeu consultar el portal web www.mrotadiving.com.
Equip de redacció