.

(A l’esquerra) la campiona de Valls, Marta Galimany, amb la plata dels Jocs i Elena Loyo amb el bronze. Foto: David Aymerich.

La nova responsable del Consejo Superior de Deportes, María José Rienda, ha visitat aquest matí Tarragona. Rebuda per l’alcalde i el comissionat per als Jocs, ha tingut temps per felicitar Galimany. Foto: CSD

L’atleta vallenca Marta Galimany ha estat profeta a la seva terra (l’única de fet dels representants tarragonins a la competició) amb una medalla de plata a la mitja marató dels Jocs disputada aquest matí pels carrers de Tarragona, en una jornada de doblet al pòdium per a la selecció estatal perquè Elena Loyo ha estat tercera. Amb sortida a la plaça Imperial Tarraco i arribada a l’estadi d’atletisme de l’Anella Mediterrània, la de l’Alt Camp només s’ha vist superada per la italiana Sara Dossena.

Galimany ha travessat la línia de meta parant el cronòmetre en 1h15’16”, a només un minut i mig de la italiana Dossena (1h13’18”). La vallenca s’ha emportat la plata fins i tot amb una certa comoditat que ella mateixa ha atribuït al fet de competir a casa. Per la seva banda, Loyo ha entrat un minut més tard que la vallenca fent un bon temps de 1h16’20”.

La vallenca Marta Galimany creuant la línia de meta a l’Estadi Olímpic de Campclar. Foto: David Aymerich.

En finalitzar la carrera, Galimany ha explicat com ha sigut l’evolució de la cursa i el seu camí al podi. “Les quatre primeres han sortit molt fortes, sabia que el circuit era dur i no he volgut arriscar” però, “a mitjan cursa he vist que potser podia més, m’he avançat al meu grup i, com he vist que el grup de davant s’anava desfent, m’he anat animant”, ha detallat l’atleta de Valls.

També era present la condició de local per a Galimany des del primer moment. Al “córrer aquí a casa amb tota la gent, m’anaven animant, anava agafant forces de no sé on i estic súper contenta”, confessava il·lusionada. Doncs la medalla d’or era una quimera amb una Dossena molt forta. “La primera realment havia marxat molt, molt lluny, i no estava al meu abast ja”, ha afegit Galimany.

Marta Galimany (esquerra) i Elena Loyo (dreta) celebrant la doble medalla local a la mitja marató. Foto: David Aymerich.

Galimany (l’esquerra), amb la resta d’atletes que han completat el pòdium. L’or ha estat per a l’italiana Sara Dossena. Foto: David Aymerich.

I és que l’atleta de casa no s’esperava endur-se una medalla dels Jocs, segons ha confessat al sentir-se “molt contenta, no m’ho crec, no estava en els meus plans”.  L’ambient ha ajudat bastant a fer aquest podi una realitat. “A casa meva, amb la meva gent, m’he sentit animada, tothom em donava molts ànims”. “Corria amb la pell de gallina” camí de la plata a Tarragona, ha tancat Galimany clarament orgullosa i feliç.

Altres medalles espanyoles de la jornada

Pel que fa a la resta de la penúltima jornada d’uns Jocs que es clausuraran demà, Espanya ha sumat dues medalles de bronze més en rem en el que portem de jornada matinal. La primera se l’ha emportat Natalia Miguel en skiff lleuger femení. La italiana Valentina Rodini s’ha fet amb l’or i l’hel·lena Thomais Emmanouilidou amb la plata. I pel que fa a la modalitat d’skiff, Virgina Díaz pujarà al pòdium com a tercera classificada d’una prova en la qual la grega Aikaterini Nikolaidou ha estat primera i la italiana Kiri Tontodonati, segona.

David Aymerich