.

El regidor d’Hisenda i Recursos Generals del consistori, Joaquim Enrech, durant la roda de premsa d’aquesta tarda. Foto: Ajuntament de Reus

L’operatiu ha permès desmantellar una organització que actuava arreu d’Europa hauria estafat arreu de l’Estat més de 8 MEUR mitjançant tècniques d’enginyeria social. Segons fonts policials, les estafes es produïen en múltiples àmbits, tant a administracions públiques fent-se passar per proveïdors a qui es devien diners com a particulars amb falsos anuncis de lloguer d’habitatges o el ‘phishing’. Davant del fet que algunes informacions periodístiques havien assegurat que l’ajuntament de Reus havia estat un dels afectats, el regidor d’Hisenda i Recursos Generals del consistori, Joaquim Enrech, ha comparegut aquest dimecres en roda de premsa per negar-ho amb rotunditat.

Segons Enrech, “l’Ajuntament de Reus no té constància d’haver estat víctima de cap estafa”. El regidor ha admès que fa un any es va detectar un intent de suplantar un número de compte d’un proveïdor, però va ser detectat a temps, i els fons no es van enviar mai al tercer. En aquest cas es va comprovar que les mesures de seguretat funcionen i que la col·laboració amb l’entitat bancària va ser clau per detectar i frenar aquest intent. L’Ajuntament de Reus va posar els fets en coneixement dels Mossos d’Esquadra el 7 de juny 2017, amb la corresponent denúncia d’intent de frau.

Arran d’aquest fet l’Ajuntament ha implantat un sistema telemàtic de modificació de comptes corrents, amb signatura digital del proveïdor i acreditació bancària, que ha d’impedir que es torni a reproduir una situació com la que es va donar i garanteixi la integritat de les comunicacions amb l’administració municipal. “La ciutadania pot estar tranquil·la perquè l’Ajuntament de Reus té mesures de seguretat serioses i eficaces”, ha afegit Enrech.