.

El requeriment que el Ministeri d’Educació ha fet a la Generalitat perquè “es depurin responsabilitats” a partir de les queixes fetes per famílies de canalla de l’escola de Reus La Vitxeta “ha trasbalsat” la seva comunitat docent. El director interí de l’escola, Pep Montaner, ha exposat a Reusdigital.cat que amb tot s’espera que el cas “no tingui recorregut”. Els fets relacionats amb el centre que suposarien un suposat “adoctrinament” es van produir mesos enrere, quan en ocasions els nanos van ser rebuts amb ‘Els segadors’. “Les famílies que es van queixar, que no van ser moltes, van ser ateses per la llavors directora i es va parlar tot”, ha assenyalat.

A l’espera d’Ensenyament

A l’espera que Ensenyament es posi en contacte amb La Vitxeta, els professionals de l’escola han decidit “no posicionar-se ni fer cap declaració política”, també pendents de si es forma govern a Barcelona. “És evident, però, que amb el 155 tenim l’espasa de Dàmocles al damunt”, ha subratllat el docent.

Val a dir que Montaner és director del col·legi des del passat 1 de gener i que ha assumit el càrrec de manera interina fins que s’acabi l’actual curs. De fet, s’ha realitzat un procés per determinar el seu relleu, que agafarà les regnes de la direcció ja de cara al vinent. Els fets recollits en les queixes i que han conduït el Ministeri a requerir l’esclariment del cas van tenir lloc quan la directora del centre era Assumpta Ripoll.

A més de La Vitxeta, l’institut de la Selva és un dels vint-i-quatre centres educatius catalans que han estat objecte de queixes de famílies d’estudiants per una suposada manca d’imparcialitat vinculada al procés. En aquest cas, el centre va rebre un requeriment del departament d’Ensenyament el trimestre passat. La notificació demanava explicacions arran d’una circular que es va enviar als pares dels alumnes informant sobre la vaga d’estudiants del 28 de setembre, convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

La circular a la Selva

En aquest comunicat s’utilitzava la paraula “vaga”. “Realment els alumnes no tenen dret a fer vaga, sinó que poden reunir-se i prendre decisions col·lectives en referència a l’assistència a classe”, ha explicat a aquest mitjà el director de l’institut Joan Puig i Ferreter, Josep Lluís Calabuig. La notificació d’Ensenyament indicava que “als comunicats que es fan des de la direcció del centre, no hi ha de sortir la paraula ‘vaga'”, ha afegit. “No va ser una vaga que vam convocar nosaltres ni que vam animar a participar-hi, només vam informar als pares”, ha manifestat el responsable del centre.

“Si una comunicació ha de passar d’un sindicat als alumnes, ha de ser a través de la direcció, nosaltres fem d’intermediaris”, ha justificat. “Va haver una errada en la manera de comunicar-ho i en les següents vagues ja ho hem corregit seguint les indicacions del Departament. Entenc que el Departament d’Esnsenyament està en contacte amb el Ministeri d’Educació i nosaltres ara ja complim amb els requeriments”, ha indicat Calabuig.

Més enllà de la queixa, el director de l’Institut ha negat qualsevol altra denúncia, “no tenim coneixement de res més”. Fonts del professorat han manifestat que el centre va rebre una carta anònima mostrant la disconformitat sobre aquest tema. Preguntat per això, Calabuig ha dit que “qualsevol queixa s’ha de rebre per escrit, adreçada al director i amb la identificació de la persona i amb aquestes característiques enguany no n’hem tingut cap”.

El SEPC ha informat que alguns pares s’han sentit molests amb les mobilitzacions de l’organitzaió, així com amb alguns professors perquè duen el llaç groc.

Reusdigital.cat / Grup de Diaris Digitals de Catalunya