El Nàstic ha tornat “al cor de la ciutat”, com ben gràficament ho ha definit el president grana, Josep Maria Andreu, durant la inauguració oficial de la botiga i museu del club a l’avinguda Catalunya aquesta tarda davant gairebé un centenar de persones. La cita invitava a la melangia perquè tot just davant del local es trobava l’antic estadi, “on el meu pare em portava i on em van fer néixer el meu sentiment nastiquer”. Els records també tenien cares, com les de Miguel Gascón, l’exfutbolista d’edat més avançada que encara seria capaç de rematar un córner, i José Antonio Gordillo, vingut de València expressament per l’ocasió. També la de Valero Serer, història viva procedent del Saragossa quan el Nàstic patia moments d’autèntica angoixa esportiva i que no només va contribuir a salvar-lo sinó que ha acabat sent el màxim golejador del Nàstic. Tot plegat remarcava el caràcter “històric” de la jornada, com remarcava el director de comunicació grana, Carles Cortés.
“Aquesta inauguració ja és un ascens, perquè és elevar la categoria del club i fer-lo proper a la gent”, afegia l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, que no se n’ha pogut estar de retre homenatge a la tasca d’Andreu afirmant que serà recordat “per moltes coses però també pel fet d’haver estat que va salvar el Nàstic de la catàstrofe. La seva feina ha estat impagable i el Nàstic serà a partir d’aquest juny una de les SAD més sanejades del futbol professional. Algú ho havia de dir”, ha deixat anar.
Andreu ha volgut recordar que dels tres eixos de la seva actuació al capdavant de la SAD, dos van ben encaminats (l’esportiu pinta a salvació i l’econòmic farà cau i net amb el deute aquest mes de juny) i el tercer, “millorar al màxim totes les àrees socials”, es concretava avui. Gràcies en bona part, a Pepe Fragoso i Carlos Sanromà, les dues persones que han acabat sent l’ànima del museu mostrant amor pels detalls i actituds gairebé detectivesques per trobar les peces que s’hi poden trobar (des d’entrades fins copes, passant per botes de postguerra i pilotes de cuir). Aquesta tasca ha permès “recuperar la bandera del Nàstic de l’arquitecte Jujol que teníem al bar de l’estadi i que datava d’ara fa 90 anys”, manifestava amb orgull Andreu. “Pensava que es desfaria quan em van dir que la volien portar cap aquí però ells van buscar tècnics especialitzats i ara la tenim penjada dins”, afegia. Gran part dels objectes han estat recuperats gràcies a les aportacions dels exjugadors i “estic segur que anirà creixent amb més donacions fins a ser l’orgull de tota la gent del Nàstic”.
Equip de redacció