.

L’alcalde, amb el gerent del concessionari a Tarragona, ha fet oficial l’anunci aquesta tarda. Foto: Mauri

El Seat Tarraco es presentarà a Alemanya. El vehicle està disenyat a Martorell i a punta que es fabricarà a Wolfsburg (Alemanya) per distribuir-lo a tot el món. Tindrà una tendència esportiva, juvenil, serà atractiu i modern. El model sortirà al mercat abans de final d’any. Finalment, 146.000 persones han accedit des de diferents llocs del món al concurs per triar el nom amb el hashtag #SEATbuscaNombre.

El Seat Tarraco ha aconseguit el 35,52% dels vots, per davant de l’Àvila (28,74%), Aranda (26,91%) i Alborán (8,83%).

Un somni fet realitat. Així ha valorat l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, l’elecció de Seat Tarraco com el nou vehicle de la companyia automobilística.

En una roda de premsa aquest dilluns a la tarda, el batlle s’ha mostrat entusiasmat per l’elecció del nom romà de la ciutat i ha subratllat que el vehicle en farà “una promoció impressionant”.

A més, Ballesteros, que des del primer moment va fer campanya perquè Tarraco fos el nom del nou SUV de Seat, ha reivindicat que “quan Tarragona es proposa una fita, ho aconsegueix, i ens n’hem de sentir orgullosos tots plegats”.

Per la seva banda, el gerent de l’empresa comercialitzadora dels automòbils Seat a Tarragona, Josep Maria Barberà, s’ha mostrat molt satisfet pel fet que aquest sigui el primer cotxe amb un topònim català. Segons Barberà, el nom de Tarraco és “molt potent” i idoni per al vehicle més gran de la marca, que tindrà set places i sortirà al mercat a finals d’any.

Ballesteros ha titllat de “molt bona notícia” l’anunci i ha admès que la campanya de promoció que farà el Seat Tarraco de la ciutat és impagable. “Si això ho haguéssim hagut de pagar, ens hagués costat una milionada”, ha reconegut el batlle, qui ha situat aquesta fita com “una gran oportunitat per exportar la marca Tarragona”.

Ballesteros ha reconegut que el procés de selecció “no ha estat fàcil” i que hi havia unes candidatures molt potents a nivell turístic i demogràfic que competien amb la ciutat. El topònim de la Tarragona romana s’ha imposat als altres tres noms candidats a denominar el SUV: Alborán, Aranda i Ávila, després d’una votació popular, organitzada per Seat, en la qual hi ha participat més de 146.000 persones de 134 països. En el darrer tram de les votacions per buscar nom al nou model, Tarraco ha estat l’opció preferida pel 35,5% dels votants per davant d’Àvila, que ha rebut el 28,7% dels vots, Aranda amb el 26,9%, i Alborán, amb el 8,8% dels vots.

“És un orgull per Tarragona. És un nom molt maco i amb història. Ho hem sabut en temps real i serem a Frankfurt a la seva presentació passat l’estiu”, ha destacat l’alcalde, Josep Fèlix Balesteros, en la presentació oficial del nom, que s’ha fet aquesta tarda a l’Ajuntament  junt al responsable a Tarragona de la firma. Tarragona serà presenta “als esdeveniments que tinguin lloc. Aprofitarem aquesta oportunitat perquè en tenim poques per lluir de ciutat”, ha subratllat Ballesteros.

És el primer cop que un vehicle dissenyat a Espanya es fabriqui a Alemanya. Seat està fent una repercusió global i és líder de vendes global. “La marca serà molt potent a nivell mundial. La marca té molta fe en el dinamisme que hi ha a Martorell. El seu dinamisme no en som conscients”, ha dit el gerent de l’empresa comercialitzadora a Tarragona, Josep Maria Barberà. La decisió del nom s’havia ajornat per “temes de comunicació”, ha destacat.

.El dia 23 es farà un llançament molt especial d’una marca de Seat, Cura, més elitista, que es coordinarà amb el Seat Tarraco. La paternitat del nom és compartida “per molta gent”, ha dit Ballesteros.

“Sortiran pel·lícules amb l’Amfiteatre de fons, ara s’està fent la pasarel·la, i es faran moltes accions”, ha destacat Barberà. Seat és l’única marca que li posa noms de poblacions als models. “Ibiza té 30 anys”, recordava Barberà. L’alcalde d’Eivissa ha felicitat el seu homònim de Tarragona. En el futur apareixerà un Tarraco híbrid.

“És la campanya més barata i amb una notorietat i ressò més ampli que he tingut. Si ho haguéssim hagut de pagar ens hagués costat una milionada d’euros. Es impagable”, ha reconegut Ballesteros. “Anar a rebuf d’una marca com Seat i col·locar-li el teu territori poques ciutats ho poden aconseguir i de catalana, cap”, ha dit l’alcalde. I ha confessat que li agrada més el nom sense accent.

Es comprarà l’alcalde el Seat Tarraco? “La llei no permet que l’Ajuntament contracti (a dit)”. “Jo el recomenaré, segur, però jo en tinc un de semblant que només te cinc anys”.