.

La millor cita festiva aquest diumenge passa per desplaçar-se fins al Port de Cambrils per participar en la Galerada Popular. Un esdeveniment que deixa satisfet a tothom i que s’emmarca dins de la 14ena edició de la Jornades de la Galera i Cuina Marinera d’aquesta vila costanera.

Iniciades el passat 2 de febrer i amb vida fins al pròxim 25, tots aquells que vulguin degustar la galerada popular podran comprar els tiquets des de les 11.00 del matí fins a les 14.00 hores del migdia, al Mollet del Rec del Port de Cambrils. Degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors de Cambrils.Preu degustació: 4 euros.

Però no tot serà menjar. Pels que vulguin arrodonir el dia, des de les 11.30h fins a les 13h (a les escales reials del port de Cambrils) s’ha programat una demostració de Vela Llatina a càrrec de l’ARJAU i passejades en llagut adreçades principalment a la canalla, a càrrec de l’associació esportiva Vent d’Estrop.

Alhora, a les 11.30h i a les 12.30h, a la Torre del Port, una proposta interessant perquè lliga el passat més remot amb la gastronomia. Taller familiar Peixos i pans: experimenta els orígens prehistòrics de la dieta mediterrània, a càrrec de l’IPHES, on descobrirem per exemple com es feia farina al Neolític o com, llavors, es preparava el peix en jaciments com el de Cavet de Cambrils. Organitza: IPHES i Museu d’Història de Cambrils. Col·labora: Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils.