.

Imatge dels tallers impartits a l'Espai Evohé. Foto: Cedida

Imatge dels tallers impartits a l’Espai Evohé. Foto: Cedida

Una seixantena de persones entre infants i adults han gaudit, aquest cap de setmana, dels tallers que ha impartit Segni Mossi, organitzats per l’escola de dansa tarragonina Espai Evohé per commemorar el Dia Internacional de la Dansa. La proposta de Segni Mossi, molt original i reconeguda arreu del món (realitzen formacions a Roma, Kíev, Moscou, Beijing o Buenos Aires, entre altres), treballa la relació entre la dansa i el dibuix gràcies al treball fet per la parella italiana que formen Alessandro Luma (artista visual) i Simona Lobefaro (coreògrafa).

Segons la directora d’Espai Evohé, Ana Corredor, “l’experiència ha estat molt gratificant i enriquidora, i tots els participants han mostrat el seu agraïment per haver-ne pogut gaudir”. La iniciativa de portar la parella italiana a Tarragona sorgeix de la mateixa Corredor, i és que “m’han inspirat molt, i convidar-los i compartir el seu coneixement coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa em semblava una molt bona opció”, explica. De fet, des d’Espai Evohé sempre intenten establir “una mirada diferent i innovadora respecte a la dansa, la creació i les arts en moviment, amb propostes atractives, originals i allunyades del més convencional”.

Taller en família i formació per a adults

Les activitats, amb les places completament exhaurides, van començar dissabte al matí amb un taller en família, una iniciativa engrescadora que, a més, oferia una magnífica oportunitat de compartir l’experiència entre pares i mares i els més petits. “La sessió va ser molt creativa, divertida i fresca”, comenta Corredor, “els infants van estar d’allò més participatius i les famílies en van sortir molt satisfetes”. En aquest sentit, la directora remarca que “les cares dels nens i nenes estaven en sorpresa constant, gaudint de l’humor amb què Segni Mossi impregna totes les seves sessions”.

Un dels quadres resultat del taller. Foto: Cedida

Un dels quadres resultat del taller. Foto: Cedida

Ja dissabte a la tarda, i diumenge durant tot el dia, va tenir lloc una formació a la qual van participar persones vingudes expressament des d’Hèlsinki, Galícia, Andorra, Itàlia, Lleida o Barcelona, a més de Tarragona i rodalia. Entre els perfils dels assistents, educadors, ballarins, artterapeutes, professors i públic curiós en general. Una d’elles la ballarina Avril Lombardi, assegura que “ha estat una experiència molt imaginativa i sensorial, connectant el dibuix, la dansa, la imatge…”. Alhora assenyala que “m’ha donat molts instruments per treballar la creativitat en tots els aspectes de la vida, eines interdisciplinàries que es poden aplicar en moltes qüestions del dia a dia”.

Núria Bota, mestra d’una escola pública tarragonina, considera que “el treball ha estat molt interessant, però costa molt trobar l’encaix de propostes creatives d’aquest tipus dins del sistema educatiu”. Tot i això, assenyala que per als seus alumnes “això seria molt atractiu” i conclou que “mirarà d’adaptar-ho per fer-los-ho arribar”. Finalment, a Maria Letizia Cipriani, que es dedica a l’artteràpia, li ha agradat molt “l’enfocament del moviment que fa Sengi Mossi”, així com “tota la seva investigació i projecte, t’adones que la seva tesi és on tot comença”.

Espai Evohé

L’espai de dansa, creació i arts en moviment Espai Evohé va iniciar el seu camí a Tarragona l’any 2014, de la mà de la ballarina Ana Corredor, que té una llarga trajectòria en els àmbits de la formació, la docència, la direcció i la programació d’actes dins del món de la dansa. A més, Espai Evohé va ser guardonat amb el segon premi a la convocatòria dels Premis Empresa Tarragona Smart City 2014 en la categoria d’esports, salut i benestar.