.

Imatge de les gosseres de trànsit

L’Ajuntament de Creixell ha post en marxa unes noves instal·lacions de trànsit per acollir els gossos que els veïns els trobin abandonats o perduts. Situades dintre del espai de la comissaria de la Policia local proporcionen un servei des del mati fins a les 22h.

L’espai disposa de dues estances per als gossos i s’han fet obres per adecuar-lo. Respecte a l’espai anterior, les estances passen de tenir dos metres quadrats a sis. L’anterior recinte es trobava annex a la pista poliesportiva i tenia mancances, com que calia atansar-s’hi per dur el menjar i l’aigua, al temps que els habitacles eren molt més reduïts.

L’alcalde, Jordi Llopart, ha comentat a Tarragona21 que s’hi podrà accedir “sense necessitat de l’assistència de la Policia Local per anar a obrir i tancar la zona annexa al camp de futbol, com passava abans”. L’espai compta amb aigua permanent “en un espai suficient per moure’s, s’aprofiten les càmeres de vigilància i tenen menjadores i aigua per poder netejar i desinfectar”.

Aquest espai “no és una gossera municipal”, sinó “un espai de trànsit” perquè els gossos “estiguin en millors condicions que tenien fins que siguin rescatats”. Si no són recollits o no disposa de xip i no es pot localitzar el seu propietari, són donats a la protectora comarcal.

D’altra banda, l’Ajuntament de Creixell millorarà l’ordenança de tinença d’animals “per sancionar l’abandonament i el maltractament, així com l’incivisme dels propietaris que es pensen que les seves mascotes poden fer les seves necesitats a qualsevol lloc públic”, ha destacat Llopart. En els casos d’abandonaments, les sancions poden arribar als 3.000 euros: “Ens posarem forts en aquest tema”, ha destacat l’alcalde.