.

Imatge d'arxiu de la Camera Musicae. Foto: Cedida

Imatge d’arxiu de la Camera Musicae. Foto: Cedida

La violinista francesa Alexandra Soumm i l’Orquestra Camera Musicae interpreten aquest dissabte al Teatre Tarragona dues obres de Txaikovski, el Concert per a violí i orquestra i la Simfonia núm. 5. El concert s’emmarca en la IV Temporada Simfònica de l’Orquestra Camera Musicae a Tarragona i la temporada Octubre. 16 – Febrer. 17 dels Teatres de Tarragona.

L’Orquestra Camera Musicae

Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona, fundada l’any 2006, ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic atesa la seva tasca de divulgació de la música clàssica entre sectors molt diversos, fent especial atenció al públic melòman i jove. Ha actuat en sales com l’Auditorio Nacional de Madrid, L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana i el Teatre Tarragona, entre d’altres. En aquests dos últims equipaments, l’Orquestra desplega les seves temporades estables de concerts de producció pròpia.

L’Orquestra Camera Musicae compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals, la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona, el patrocini de Repsol i la col·laboració de la Fundació Privada Mútua Catalana. És membre de l’Associació Catalana d’Orquestres Professionals.

Tomàs Grau

Nascut a Barcelona l’any 1979, realitza els estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de la mateixa ciutat, on obté el títol de Professor Superior en Direcció de Cors, guardonat amb el Premi d’Honor, l’any 2003. Prossegueix els seus estudis de direcció a l’Escola Superior de Música de Catalunya, on obté el Títol Superior de Direcció d’Orquestra, assolint les màximes qualificacions, l’any 2007. Complementa la seva formació en els Wiener Meisterkurse 2006 i 2007, en l’especialitat de Direcció d’Orquestra.

Actualment és el director titular i artístic de l’Orquestra Camera Musicae, i el conviden regularment a dirigir d’altres formacions, com l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, Orquesta Sinfónica de la Región de Múrcia, Orquesta Clásica Santa Cecília, Orquestra Ciutat de Sant Boi, Orquestra de Cambra de Vic, Orquestra de Cambra de Vila-seca i Orquestra de Cambra de Cervera.

Entre els seus compromisos més immediats destaquen dirigir solistes com Patricia Kopatchinskaja, Sabine Meyer, Stephen Kovacevich i Alexandra Soumm.

Alexandra Soumm

La violinista francesa Alexandra Soumm és una artista polifacètica que es sent còmoda tant amb repertori d’Orquestra com amb repertori de Cambra. Algunes de les Orquestres amb les que ha col·laborat són les Filharmòniques de Los Angeles, Helsinki, Munich, Israel i Londres, Orchestre de París, Simfònica Nacional Danesa, Nacional de la Capital de Toulouse, Orquestra de Cambra de Zurich, Simfòniques NHK, Metropolitana de Tokio i Simfònica de Tokio, BBC Philharmonic, Simfònia de Bournemouth, Royal Northem Sinfonia i Orchestra Svizzera Italiana sota la batuta de directors com Herbert Blomsted, Rafael Frühbeck de Burgos, Neeme Järvi, Lionel Bringuier, Edward Gardner, Alexander Shelley, Leonad Slatkin, Thomas Sonfergard i Osmo Vänska.