.

Un moment de la concentració celebrada davant l'Ajuntament. Foto: Tarragona21

Un moment de la concentració celebrada davant l’Ajuntament. Foto: Tarragona21

Tarragona ha dit avui prou a la violència contra les dones i les manifestacions s’han succeït a les diferents poblacion de la demarcacio. A la capital, a les 12h, s’ha llegit el manifest institucional davant l’Ajuntament a càrrec de dues agents dels Mossos d’Esquadra, Montse Blanch i Susana Pernía, i Jordi Martí, agent de la Guàrdia Urbana. Les violències sexuals i en l’àmbit laboral han centrat les reivindicacions.

Posteriorment, alumnes de l’institut Vidal i Barraquer han llegit els noms de les 40 dones que enguany han perdut la vida al conjunt de l’Estat, cinc a Catalunya, víctimes de la violència masclista. També s’ha dut a terme una performance artística.

Una hora abans, a les 11h i al monument als Herois, UGT i CCOO han realitzat la concentració i lectura del manifest conjunt. Des dels sindicats han alertat que les retallades en polítiques d’igualtat i contra la violència de gènere impedeixen reduir i combatre aquesta xacra social.

Aquesta tarda a les 18:30h, la sala d’actes de l’Ajuntament acollirà la presentació de dos curtmetratges; Indios y vaqueros d’Emília Ruiz i 5 segundos, de David González. A continuació, tindrà lloc una taula rodona contra la violència moderada per Ana Gutiérrez, psicòloga i membre de la junta rectora de la delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i que comptarà amb la participació de Yolanda Belvis, actriu del curtmetratge Indios y vaqueros; Marga Maffiotte, advocada; Judit Asensio, psicòloga del Servei d’Informació i Atenció a la Dona i Montse Olivé, treballadora social.

La URV, també

D’altra band, les estudiants Patrícia Guzmán i Leandra Mestre, copresidentes del Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV), han llegit el manifest institucional sobre aquesta xacra social, i els participants han pogut veure i debatre sobre el documental “Chicas nuevas 24 horas” amb la seva autora, Mabel Lozano. L’acte ha tingut lloc a l’Aula Magna del campus Catalunya