.

Una de les classes de fisioteràpia aquàtica. Foto: Cedida

Una de les classes de fisioteràpia aquàtica. Foto: Cedida

Les dones que han estat operades de càncer de mama tenen l’oportunitat d’assistir a les sessions de fisioteràpia aquàtica que tenen lloc dos dies per setmana a la piscina municipal coberta de l’Hospitalet de l’Infant. L’àrea d’esports de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i l’Associació Catalunya Contra el Càncer de Tarragona impulsen conjuntament aquest programa gràcies a un conveni de col·laboració. Les sessions s’han iniciat aquest mes d’octubre i tenen lloc els matins de dimarts i dijous.

La fisioteràpia aquàtica està indicada en dones que, després de patir un càncer de mama, han sofert una mastectomia o bé una tumorectomia amb l’extracció d’alguns o de tots els ganglis de l’aixella. Es tracta d’una fisioteràpia de manteniment que no es pot fer en la fase aguda, però que aporta molts beneficis ja que permet recuperar-se de les limitacions articulars, aportar elasticitat a les cicatrius i adherències, recuperar la força, mantenir el to muscular del braç del costat operat i, en definitiva una millora de la qualitat de vida de les pacients.

L’aigua és un medi idoni per aquest tipus de teràpia de recuperació, ja que a causa de l’absència de gravetat i del principi de flotació, les pacients deixen de tenir la sensació de pesantor del braç i, d’aquesta manera, aconsegueixen fer exercicis que a fora són de difícil execució.