.

Detall del cartell del projecte.

Detall del cartell del projecte.

El proper 26 d’octubre a les 9:30 h del matí, a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere a L’Hospitalet de l’Infant, la Mancomunitat d’Iniciatives pel Desenvolupament Integral del Territori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT) presentarà els resultats del programa CAE2020 (Comunitat d’Aprenentatge Empresarial).

Aquest projecte ha estat promogut per la MIDIT i finançat pel Servei Públic d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la línia de subvenció dels projectes innovadors i experimentals de l’any 2015 i pel Ministerio de Empleo, i va néixer per impulsar el teixit empresarial del Territori, a través de la diversificació d’activitats econòmiques.

A través del CAE2020, durant el 2016 s’ha ofert formació i acompanyament individual a un grup d’ empreses del territori que els ha permès reformular el seu model de negoci i millorar la seva activitat amb noves estratègies, fórmules i models de direcció i gestió orientades a les noves tendències i factors de competitivitat actuals.

Aquest projecte conté diferents elements innovadors. En primer lloc, és la primera vegada que s’aposta per un projecte adreçat al teixit empresarial partint de la premissa que la manca d’igualtat d’oportunitats en sentit ampli, provoca una pèrdua de talent i, per tant, una pèrdua de competitivitat empresarial, que es tradueix amb un menor accés de les microempreses als recursos estratègics per consolidar-se i créixer, entre d’altres.

El segon element innovador és el model de direcció i gestió amb el qual s’ha basat el programa. Un model que situa a les persones i  tots els seus coneixements, habilitats, aptituds i actituds en l’eix central de l’activitat, representant una nova manera d’entendre el rol de les persones treballadores i de les persones directives i empresàries i obrint un nou paradigma en el teixit empresarial i social.

Finalment, en aquesta jornada les empreses participants al CAE2020 explicaran les noves oportunitats identificades i les estratègies i fórmules que volen implementar durant el 2017 amb l’objectiu de donar un major impuls als seus negocis i, alhora, regenerar el teixit empresarial comptant amb el compromís i implicació de les micro i petites empreses amb un elevat potencial de transformació territorial.

L’equip de Cresàlida, liderat per la seva fundadora Marta Zaragoza i amb la col·laboració especial de Mar Gaya, experta Igualtat d’Oportunitats dinamitzaran la sessió. Cresàlida, és l’organització que va dissenyar aquest programa i ha estat l’encarregada d’executar les diferents accions pensades perquè les persones participants adquiríssim i milloressin les seves competències directives d’una manera molt dinàmica, pràctica i aplicada al seu negoci.

Cresàlida (www.cresalida.com) és un organització fundada l’any 2010 amb la missió de treballar perquè les organitzacions tinguin una vida equilibrada i sostenible i un impacte social i econòmic beneficiós per a tothom. Ha dissenyat i executat més d’un centenar de projectes i accions formatives per a organitzacions del sector públic, privat i el tercer sector, amb una metodologia pròpia que ha estat implementada en el pla docent de diferents Universitats (Universitat de Barcelona, Universitat Rovira i Virgili i Universitat Oberta de Catalunya) i en programes de la Cambra de Comerç de Barcelona, Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres.

A través de la seva fundadora, ha participat com a consultora en la comissió d’economia del Pla Nacional de Valors de la Generalitat de Catalunya (2013) i actualment és Advisory Board en temes socials del projecte FISSAC, liderat per Acciona Infraestructuras en el marc del Programa Europeu Horizon2020.