.

 

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Foto: La Xarxa

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Foto: La Xarxa

El Teatre Bartrina de Reus serà l’escenari de l’acte central de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya al Camp de Tarragona, que han organitzat conjuntament la Delegació del Govern i l’Ajuntament de la capital del Baix Camp. La celebració tindrà lloc dijous, dia 8 de setembre, a les 12 hores.

L’acte, presentat per la periodista Roser Marquès, s’iniciarà amb la benvinguda de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i, tot seguit, el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, farà un parlament institucional. A continuació, la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, serà l’encarregada de pronunciar la glosa. En acabar, el grup musical So Nat, Grallers de Tarragona realitzarà un petit concert que finalitzarà amb la interpretació del Cant dels Segadors.

La celebració a Reus de l’acte central de la Diada al Camp de Tarragona respon a la voluntat del Govern de la Generalitat de descentralitzar la commemoració d’una data tan assenyalada i amb tanta significació per als catalans. Des de l’any 2004, la Delegació del Govern a Tarragona ha celebrat l’Onze de Setembre amb diferents actes al territori. Enguany ho fa per primera vegada a Reus.