.

Velèctric, mostra de vehicles elèctrics a Reus. Foto: Cedida

Velèctric, mostra de vehicles elèctrics a Reus. Foto: Cedida

La regidoria de Medi Ambient de Reus organitza el dies 15 i 16 de juliol, a la plaça de la Llibertat, una Mostra del vehicle elèctric, amb la col·laboració de concessionaris de cotxes del territori. Els visitants podran provar més d’una trentena de cotxes, motos i bicicletes elèctriques, i alhora informar-se sobre els seus avantatges. La iniciativa pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i C02, ni sorolls mentre circulen.

Aquesta iniciativa se suma les actuacions que l’Ajuntament i les empreses municipals han portat a terme en els darrers anys per adaptar la ciutat al vehicle elèctric, d’acord al pla municipal de desplegament del cotxe elèctric, que es va engegar l’any 2014, i que ha permès estendre una xarxa pública de recàrrega de vehicles.

La mostra vol transmetre la necessitat de portar a terme un canvi en els sistemes de mobilitat per reduir les emissions de gasos contaminants i convertir les ciutats en espais més saludables. En aquest sentit, es vol promoure la mobilitat elèctrica com a eina per transformar la mobilitat de la ciutat, amb informació sobre la disponibilitat i accessibilitat tant de vehicles com d’infraestructures que poden contribuir a transformar aquesta mobilitat. La mostra també defineix com a objectius la sensibilització envers la problemàtica de les emissions; i la promoció de l’estalvi i l’eficiència energètica.

Els espais de la mostra
La mostra tindrà espais d’informació, de sensibilització i de prova dels vehicles:

L’exposició dels vehicles elèctrics dels concessionaris tindrà dos espais diferenciats: un pels vehicles de quatre rodes i un altre per les motos i bicicletes. Les motocicletes tindran un circuït de proves a la mateixa plaça, mentre que els cotxes i bicicletes elèctriques podran fer recorreguts per la ciutat.