.

Com a representant del PPA a la reunió del passat dia 2 de desembre va tenir un especial interès per a nosaltres. El tema tractat va ser ” Visió de futur dels sectors de la Química i el Turisme al nostre territori”.

Carles Prieto

Carles Prieto

Des del Sector Turístic sempre hem viscut amb certa preocupació i inquietud el fet de com ens pot afectar, en temes mediambientals i d’imatge, una activitat tan diametralment oposada als interessos del turisme, com és la química.

Em va agradar i tranquil·litzar la intervenció del Sr. Loma – Ossorio, president de l’AEQT, que va explicar en la seva ponència, que des del sector químic es fa un gran treball per reduir l’impacte mediambiental i complir les normatives que ho regulen, i que només es pot créixer i ser competitius amb innovació i especialització. Aquesta aposta per l’ excel·lència ens pot donar una gran projecció a l’exterior i fins i tot es poden crear sinergies amb el sector Turístic.

El Sr. Fernando Aldecoa, Director General d’Operacions de Port Aventura, va coincidir amb el seu company de ponència, en què només es pot créixer donant valor afegit al producte, amb la innovació i l’aposta per la qualitat. De fet, el parc s’ha renovat amb atraccions noves any rere any. Només així es pot ser competitiu. Port Aventura ha aportat un gran benefici al sector turístic de la zona, com element dinamitzador de primer nivell, en la promoció i la captació de mercats.

La gran novetat per a l’any vinent és la inauguració de la nova àrea temàtica FerrariLand, sens dubte, un nou parc que ens ajudarà a desestacionalitzar i allargar la temporada turística, beneficiant en el seu conjunt tot el sector turístic de Salou, La Pineda i Cambrils, així com Agències de Viatges i TTOO, Hotels i Restauració, Comerç i serveis en general.

Podem concloure que, ambdós sectors, el Químic i el Turístic han conviscut i conviuen des de fa molts anys i podran continuar fent-ho sempre que es mantingui aquesta aposta per la qualitat l’excel·lència.

Carles Prieto és membre del Panell Públic Assessor de la indústria química de Tarragona