.

Imatge dels responsables i voluntaris de la Marató de Sang 2.0 a Tarragona

Imatge dels responsables i voluntaris de la Marató de Sang 2.0 a Tarragona

Des de primera hora del matí els primers donants ja han aparegut a l’Hospital Joan XXIII per participar en aquest Marató de donació de Sang que s’engega a partir d’aquest divendres a Tarragona.

Els organitzadors d’aquesta Marató han reconegut que s’esperen tenir 7.000 donacions suplementàries per tenir un hivern amb reserves correctes de sang. Ara mateix hi ha reserves per vuit dies però els groz 0- i A- estan a cinc dies de reserves.

Els enemics grans que poden venir ara són les baixes temperatures i les grips que puguin afectar sobretot a gent gran.

A Tarragona les reserves de sang que s’han fet via web a Joan XXIII són bones i altes per sota d’Hospitals més grans de Barcelona i s’esperen entre 40 i 45 donants diaris que significa multiplecar per quatre les donacions habituals d’un dia segons ha explicat el Doctor Contreres, director asistencial del Banc de Sang i Teixits i coordinador a Catalunya.

Aquest anys s’ha prosuït un augment important de donacions a Joan XXIII que s’ha incrementat entre un 5 i un 6% respecte el 2014. Les donacions de plasma també haurien augmentat respecte al darrer anys.

Un altre dels objectius que s’han marcat des del banc de Sang és el fet d’aconseguir que gent jove doni sang i la resposta de moment és positiva, de fet la primera donant a la Marató de Tarragona ha estat una noia jove que mai havia donat sang

Virginia Callao és la nova directora a Tarragona del Banc de Sang i Teixits un dels de millor resposta del país.

La Marató de Sang s’allargarà fins el pròxim 22 de desembre.

Un dels donants al costat d'Ana Santos, consellera de serveis a la persona. Foto:Tarragona21

Un dels donants al costat d’Ana Santos, consellera de serveis a la persona. Foto:Tarragona21