La directora territorial de Benestar Social i Família a Tarragona, Anna Vendrell, lliurarà dissabte la Medalla Centenària de la Generalitat a Pascual Segura, Josep Maria Giné i Paula Acosta.
La primera, al senyor Segura, tindrà lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla, i hi assistiran amics i familiars, així com l’alcalde Fèlix Alonso, i altres representants del consistori.
Pascual Segura i Blasco va néixer el 4 de gener de 1916 a Barcelona. Va treballar tota la vida com a empresari de transports nacionals, internacionals i d’agència de duanes. La seva activitat el va portar a viure 5 anys a Sevilla i 40 anys a Saragossa. És aficionat a escriure sobre política, societat i filosofia, arribant a publicar algun article. També toca el piano, i es defineix com catalanista i culé. Des de fa 30 anys viu a Altafulla, on ha estiuejat des del 1961. Allà viu amb la seva dona i la seva filla Anna. A banda d’ella, el senyor Segura va tenir dos fills més, que descansen al cementiri d’Altafulla. Actualment té dues nétes.
La segona medalla és per Josep Maria Giné, i l’acte s’atorgarà a la Residència Les Vinyes de Falset.
Josep Maria Giné i Perpiñà va néixer el 8 de gener de 1916 a casa dels seus pares, a Masroig, on la família estava vinculada a la pagesia. Va ser el més petit de 5 germans, dos dels quals van morir en només tres mesos quan ell tenia 9 anys, i dels que va heretar el seu amor per la música i pel clarinet. Va tocar en bandes de música municipals mentre dedicava la seva vida a la pagesia, amb un breu pas també per les mines de Bellmunt. El senyor Giné és vidu, té 3 fills i 8 néts.
La tercera medalla és per Paula Acosta, i s’atorgarà al Casino Municipal de Roda de Berà. Hi assistiran amics i familiars, així com l’alcalde, Pere Virgili, i altres representants del consistori.
Paula Acosta i Berrocal va néixer el 27 de desembre de 1915 a Herrera de Alcántara (Càceres). Sense haver pogut cursar cap tipus d’estudi, va venir a Catalunya amb 29 anys i va començar a treballar en una fàbrica tèxtil. Es va casar i va tenir una filla, la Jarel, amb qui viu actualment, juntament amb un nét. La senyora Acosta va quedar vídua amb 58 anys, i té 3 néts i 2 besnéts.
La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d’una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.
Equip de redacció