.

Aquest matí s'ha signat l'acord pel mandat 2015-2019. Foto: Cedida

Aquest matí s’ha signat l’acord pel mandat 2015-2019. Foto: Cedida

Aquest matí, els 12 regidors que conformen els grups municipals de CiU-FUPS i del PSC a l’ajuntament de Salou han signat el nou pacte de govern per aquest mandat que parteix “de les anàlisis i les reflexions realitzades per ambdues forces polítiques, així com la consideració d’altres elements com els reptes de present i de futur del municipi, i les propostes que es plantegen en els programes electorals municipals respectius”.

Els grups municipals signants, segons el pacte, “fonamenten el seu acord sobre els principis de responsabilitat, lleialtat, diàleg i confiança, cooperació i treball en equip, com a base del pacte de govern; i sotmeten la seva actuació a un Pla de Mandat compartit, amb totes aquelles actuacions que han d’anar dirigides a millorar la qualitat de vida i benestar dels ciutadans, l’impuls de l’economia productiva i la creació de llocs de treball”. El Pla, es donarà a conèixer durant el primer trimestre del 2016.

L’alcalde, Pere Granados, ha destacat que es tracta d’un “pacte generós perquè les forces polítiques que formen la coalició de govern posen per davant els interessos de la ciutadania, amb un gran repte de treballar per Salou” i l’ha qualificat de “signatura històrica”. “Crec que amb les persones que conformen el nou govern tenim la millor opció pel futur i pel progrés de la nostra ciutat. Hi ha un llarg recorregut a fer i amb la voluntat de construir superarem qualsevol discrepància”, ha dit el batlle.

Per la seva part, el socialista Toni Brull, ha destacat que el pacte gestat “és un acord que ens ha de permetre caminar amb estabilitat política i davant la responsabilitat dels nostres veïns i veïnes i que ha de servir per tirar endavant grans reptes de present i de futur com Barcelona World, Barenys o la transformació urbanística de la nostra ciutat”. Brull, també ha comentat com “aquesta decisió ha estat analitzada, debatuda i meditada. El passat no ha de condicionar el present ni el futur”, ha afegit.

Regidories i objectius compartits

En virtut de l’acord els membres del grup municipal del PSC assumiran les Àrees d’Hisenda, Toni Brull; l’Àrea de Seguretat Ciutadana i Mobilitat i Regidoria de Protecció Civil i la Regidoria d’Ocupació estaran en mans del regidor David González; la Regidoria de Joventut i la d’Esports per Dani López i les regidories d’Acció i Benestar Social, de la Dona i Igualtat, i de la Gent Gran per a Estela Baeza. Els membres de CiU-FUPS mantenen les carteres que ja ostentaven i únicament es traslladen les responsabilitats que portava la regidora Mª José Rodríguez de Participació Ciutadana a Julia Gómez i de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Consum a Martina Fourrier. Rodríguez, per tant, es queda amb Cultura i Festes i Manteniment de la Ciutat. A més, el PSC ocuparà la tercera i sisena tinences d’alcaldia, així com 2 membres a la Junta de Govern Local.

Ambdós grups municipals han assegurat que “és imprescindible que les polítiques socials se situïn en el centre de l’activitat municipal, a més de treballar pel desenvolupament d’un pacte per l’ocupació i contra l’atur” local; a més de “donar resposta a la demanda social de més transparència i de més participació; i per això cal adaptar les estructures de gestió i de relació de l’Ajuntament amb la ciutadania, implementant un sistema modern, àgil, accessible, participatiu i transparent”.

Altres aspectes com els de “política social, promoció econòmica i ocupació, el foment d’un turisme de qualitat, cooperació i participació ciutadana, seguretat, transparència i ètica de l’administració, juntament amb el respecte als principis de l’ètica política i la qualitat democràtica, són objectius sobre els quals calen grans acords de ciutat”. Destaca especialment la voluntat d’un acord basat en els principis “de lleialtat, corresponsabilitat i confiança dels membres del govern, cal consolidar i transmetre unitat d’acció i treball en equip en la tasca del dia a dia; i establir les regles del joc que permetin mantenir els espais polítics propis, canalitzant la discrepància com a garantia pel manteniment de la identitat de cadascú”.

Els acords a desenvolupar

Els dos grups ha acordat crear un Reglament Organització Municipal (ROM) per tal de garantir el bon funcionament del govern municipal, així com “l’estabilitat del Govern i la determinació de les regles del joc, que facin compatibles els espais polítics propis i l’autonomia de funcionament de cada regidoria amb una actuació del Govern compacta, corresponsable, i que transmeti estabilitat”.

A més, l’estructura municipal es crearà en base a 6 grans àrees funcionals, que resolguin la transversalitat sectorial d’algunes regidories, emanada de la RLLT; i sigui producte de la reflexió sobre el model de funcionament més adient per garantir la prestació dels serveis municipals. A més de redactar i aprovar un Reglament de Participació Ciutadana que permeti desenvolupar polítiques i estratègies de participació, informació i proximitat, d’acord amb els drets contemplats a la llei 57/2003 de “mesures per la modernització de govern local” i la creació de la figura del regidor de proximitat.