.

Els detinguts utilitzaven malles i potes de cabra per accedir als caixetins de les màquines escurabutxaques.

Els detinguts utilitzaven malles i potes de cabra per accedir als caixetins de les màquines escurabutxaques.

Tres homes homes veïns de Constantí – dos de nacionalitat espanyola i un d’argentina- s’enfronten a 7 delictes de robatoris amb força i un delicte de seguretat contra el trànsit. El sotscap de Mossos d’Esquadra, Ramón Franqués, explica a Tarragona 21 que no es tracta d’una xarxa especialitzada però explica que tots els detinguts són multireincidents i acumulen 16, 11 i 9 antecedents respectivament.

El darrers tres delites als que s’enfronten fan referència als fets van succeir el passat diumenge a tres bars del Tarragonès. Els lladres van accedir als establiments forçant portes o finestres mitjançant malles, potes de cabra i tornavisos. A l’interior van esbotzar les caixes enregistradores i les màquines escurabutxaques per sostreure la recaptació.

El primer robatori es va produir al bar La Taverna de la Pobla de Mafumet prop de la una de matinada quan un testimoni va avisar al cos de Mossos proporcionant el número de la matricula. Un quart d’hora més tard es va produir un segon robatori al bar Melvin de Vila-seca poc després els lladres de camí a Bonavista van entrar al Bar Nicolás seguint el modus operandi. Seguidament van fugir del lloc amb un vehicle- un Citroën Xsara de color gris- que havien estacionat per les immediacions.

Cap a les 05.30 hores de la matinada del dilluns, els mossos van detectar i interceptar el vehicle sospitós al carrer Tarragona del municipi de Constantí. Els Mossos van procedir a tancar l’entrada i sortida del municipi fins que es va localitzar el vehicle. Durant l’escorcoll es va trobar l’import sostret –uns 1.500 euros-, una malla, una pota de cabra i martells que utilitzaven per entrar als establiments i obrir els caixetins de les màquines.

Els tres ocupants del vehicle estan detinguts per la seva presumpta relació amb el robatori i avui passaran a disposició judicial.

També acusats de dos delictes amb força a les Gavarres i a un prostíbuls de la Part Alta

Els mateixos autors també estan acusats de robatoris amb força a les Gavarres on van assaltar a una treballadora del Viena a la sortida de l’establiment i d’un prostíbul a la Part Alta on els detinguts van sostreure prop de 600 euros.