.

Ple Extraordinari d'Altafulla celebrat el 19 d'octubre del 2015. Foto: Tarragona 21

Ple Extraordinari d’Altafulla celebrat el 19 d’octubre del 2015. Foto: Tarragona 21

Les Ordenances Fiscals Municipals han estat les protagonistes del Ple Extraordinari celebrat a l’Ajuntament d’Altafulla aquest dilluns al vespre. La durada del ple ha estat d’una hora aproximadament on s’ha presentat la modificació de partides pressupostàries del consistori amb l’objectiu de congelar algunes de les taxes que actualment té el municipi.

La congelació de l’IBI ha estat possiblement la mesura més polèmica durant el ple. El regidor d’hisenda i segon tinent d’alcalde, Jordi Molinera (EINA), ha exposat que aquesta mesura es mantindrà fins al 2019.

D’altra banda, Molinera també ha anunciat que s’incrementarà la taxa d’escombraries un 1% a raó de l’aplicació llei d’Òmnibus. “Llei de simplificació, d’agilitat i reestructuració administrativa i de promoció de l’activitat econòmica” proposada per CiU al govern de la Generalitat el 2011.

Des de la regidoria d’esports s’ ha anunciat la reducció de les tarifes al poliesportiu per les entitats esportives. A partir d’ara el cost per utilitzar el camp de Futbol serà de 5 euros l’hora. També s’han anunciat millores en els horaris de les instal·lacions.

Per part de la regidoria d’educació s’ha anunciat la instauració de nous tallers de musicoteràpia destinats a nens amb alguna minusvalia de cicle inicial i mitjà. Dels 28 euros que suposa la taxa s’ha d’aplicar la bonificació del 20%. La regidora ha afirmat que aquesta mesura “ha tingut una gran acollida per part de la comunitat educativa”.

La revista del municipi, la Plaça del Pou, també ha estat objecte de debat. Per part de l’equip de govern s’ha exposat el gran nombre de comerços que es publiciten a la revista i s’ha plantejat la possibilitat d’ampliar la revista. L’Alcalde Fèlix Alonso ha deixat entreveure la necessitat d’ampliar els recursos pels mitjans de comunicació local. “Els mitjans de comunicació canvien molt ràpidament i des del municipi hem de saber adaptar-no a aquests canvis” ha afirmat.