.

Un moment de l'actuació del grup de Down Tarragona Down Wapacha Team. Foto: Cedida

Un moment de l’actuació del grup de Down Tarragona Down Wapacha Team. Foto: Cedida

Al voltant de 5.500 persones omplen avui Port Aventura per compartir una nova jornada festiva al costat de centenars de nens, joves i adults amb síndrome de Down arribats de tot Catalunya. Aquest any també han participa la Comunitat Valenciana.

Pilar Sanjuán, presidenta de Down, ha donat especial rellevància a les persones amb síndrome de Down perquè “estan canviant la societat”. “Fent Amics amb Down Catalunya” arriba així a la seva setena edició al parc temàtic de Vilaseca i Salou.

Durant l’acte de benvinguda, Sanjuán ha afegit que el parc temàtic “té un caràcter molt inclusiu perquè s’adapta a les possibilitats de cadascú” i ha recordat que Port Aventura té diverses persones amb síndrome de Down a la seva plantilla.

La periodista de TV3 Mariona Bassa i la jove d’Aura Fundació Rosa Martín han estat les encarregades de conduir l’acte al Gran Teatre Imperial, en el que també ha intervingut el president de la Fundació Port Aventura, Ramon Marsal, i el representant de la Fundació MRW Jordi González. L’acte ha comptat amb l’actuació del grup de ball Down Wapacha Team, format per joves de Down Tarragona, que ha interpretat l’obra Tothom té cabuda al circ, i el Halloween Escape, espectacle produït per Port Aventura.

Aquesta trobada, eminentment lúdica i convivencial, l’organitzen des de 2009 Down Catalunya i la Fundació Port Aventura, i compta amb el patrocini de la Fundació Invest for Children i la participació d’una cinquantena de voluntaris, entre els que aporten cada entitat i els de la Federació d’Associacions de Voluntaris de La Caixa. Per a la distribució i venda d’entrades, aquest any Down Catalunya ha comptat també amb la col·laboració de la cadena de sabateries Querol i l’empresa de missatgeria MRW. Una part del preu de les entrades venudes avui es destina a Down Catalunya i a les seves set entitats.