.

Per a la CUP de Tarragona la notícia sobre l’aportació estatal als Jocs Mediterranis de 2017, només 3,4M dels 15M que s’esperaven, és “l’evidència que aquests Jocs Mediterranis estan condemnats al fracàs, la qual cosa voldrà dir un nou endeutament a costa de les classes populars”.

Els independentistes recorden que segons el pressupost de l’Ajuntament “a menys de 2 anys encara falten 36M sense comptar possibles sobrecostos”. Per a la Candidatura d’Unitat Popular, l’ombra del pàrquing Jaume I, planeja amb força sobre aquest projecte i “quan només es presenten dificultats els dirigents polítics tenen el l’obligació de gestionar amb responsabilitat els diners de totes i tots”.

La formació anticapitalista recorda que el passat dilluns 28 va presentar al plenari una moció per tal que es revoquessin els acords signats i es cancel·lessin els contractes fins al moment, la qual es va trobar “amb un menyspreu generalitzat i amb nous canvis de postures de formacions polítiques com C’s i ICV, que no van voler sumar-se a la moció” i amb l’únic suport per part d’ERC.

Per últim, la CUP considera que arribats a aquest punt l’única sortida és convocar una consulta popular per tal que sigui la ciutadania qui decideixi si s’han de tirar endavant aquests jocs o no. Els canvis de postura de les formacions polítiques que en campanya electoral es mostraven contraris als JJMM2017, fan que aquestes tinguin el deure ètic de permetre que sigui la gent qui decideixi de manera directa en un procés participatiu amb garanties. En aquest sentit, la CUP es reafirma en aquesta demanda perquè “els vots que van sumar les dues úniques formacions clarament partidàries dels jocs amb representació a l’Ajuntament són poc més de 20.000, mentre que la resta ascendeix fins als 25.741 vots”.