.

Imatge d'arxiu de la Processó de Pa Beneït.

Imatge d’arxiu de la Processó de Pa Beneït.

La Processó del Pa Beneït va ser l’acte central de les festes de Creixell celebrades aquest cap de setmana. L’acte va començar a les 11.15h als carrers del centre del municipi, un quart d’hora més tard es va celebrar la missa major amb la Coral Santa Rosalia i seguidament es va fer la processó del Santíssim Sagrament, amb la mateixa coral i també els Ministrers del Benifet. L’acte va estar presidit per l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, i les autoritats locals.

La jornada festiva va continuar al vespre amb el concert de música catalana al Casal Municipal i a la nit es va fer la Coetada final que va anar a càrrec del Ball de Diables de Creixell, marcant el punt final a la Festa Major Petita del municipi.

Les festes d’enguany han estat marcades per les cites culturals com l’exposició de pintura a Cabaler, que va donar el tret de sortida de les festes el passat divendres, i el concert-recital de ‘Josep Font y José Luis y su guitarra’ que es va celebrar una hora més tard.

El Cerkabirra amb Xaranga celebrat el dissabte al migdia va ser un dels actes més esperats pel joves del municipi. L’equador de les festes va estar marcat per la Festa del Mirador per a nens amb disco mòbil i inflables i pel Ball de Sardanes a càrrec de la cobla ‘Reus Jove’ a la Rambla de les Moreres.

'Cerkabirra' celebrat a Creixell dissabte 19 d'agost del 2015. Foto: Facebook

‘Cerkabirra’ celebrat a Creixell dissabte 19 d’agost del 2015. Foto: Facebook