.

Martí Barberà, Anna Solé i Joel Navas aquesta tarda a Torredembarra. Foto: Cedida

Martí Barberà, Anna Solé i Joel Navas aquesta tarda a Torredembarra. Foto: Cedida

La número u per Tarragona de la candidatura d’Unió Democràtica al Parlament de Catalunya, Anna Solé, acompanyada del diputat al Congrés Martí Barberà i el regidor de la formació a Torredembarra, Joel Navas, ha visitat Muntanyans, i l’ha posat com un exemple de la política de medi ambient i sostenibilitat que defensa la seva formació. Solé ha destacat la preocupació d’Unió pel futur del Delta de l’Ebre a causa de la deixadesa de l’Estat en la defensa de la biodiversitat d’aquesta zona humida, declarada Reserva de la Biosfera, ja que cal garantir un cabal ecològic per a la seva sostenibilitat mediambiental enfront a les demandes d’altres territoris de la conca.

Unió defensa els objectius ambiciosos que la Unió Europea en la reducció i l’adaptació davant els efectes del canvi climàtic: reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, potenciar l’ús de les energies renovables com a sector estratègic i continuar reduint el consum d’energia incentivat l’eficiència energètica. I per aconseguir-ho defensa que l’administració local i la Generalitat la territorialització dels recursos econòmics de l’Estat perquè són les administracions més properes als ciutadans les que fan les polítiques més efectives en aquest àmbit.

El partit socialcristià també defensa un major aprofitament dels boscos, per potenciar-ne la seva regeneració i la utilització de la biomassa. Reclama una política clara d’incentius fiscals per a les inversions que compleixin els criteris de gestió forestal sostenible. També aposta per millorar la distribució de l’aigua en l’agricultura per a millorar-ne l’eficiència com un recurs bàsic.

Unió demana consens en Muntanyans II

El regidor d’Unió Democràtica de Catalunya a l’Ajuntament de Torredembarra, Joel Navas, també s’ha referit al cas de Muntanyans II, uns terrenys ara en mans del la Societat de Gestió d’Actius Provinents de la Reestructuració Bancària (Sareb), l’anomenat banc dolent, que vol reactivar la construcció en aquest espai, on hi havia previstos més de mig miler d’habitatges en una zona inundable i d’alt valor ecològic (estan situats a l’altra banda de la via del tren respecte l’EIN Muntanyans). CiU es va oposar en el seu moment a la construcció de Muntanyans II, a mitjan de la dècada passada. Aquest cop, el Sareb vol aprofitar els espais no inundables per a la urbanització de l’espai.

Navas ha recordat que el grup municipal de CiU té demanada una reunió amb el govern municipal per tractar el tema i saber quins passos s’han dut a terme i quins documents s’han enviat a la Generalitat. El regidor d’Unió aposta per un consens entre tots els grups polítics i ha criticat l’afany de protagonisme d’altres grups de l’oposició. Ha alertat també de les indemnitzacions milionàries que podria haver de fer front el consistori torrenc sinó es fan les coses bé.