.

Recepció dels nens saharauis. Foto: Cedida

Recepció dels nens saharauis. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Tarragona va oferir el passat dilluns una recepció als 30 nens i nenes saharauís que participen en el projecte “Vacances en Pau”, organitzat per Hammada- Associació d’amics del Poble Sahrauí. L’acte va tenir lloc al saló de Plens i va comptar amb la presència de les famílies de diferents municipis de la província que aquest estiu acolliran a aquests joves.

A més de la rebuda institucional per part de la consellera de Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando, que els hi va donar la benvinguda en nom de la Corporació, se’ls hi va organitzar un recorregut per la Tarragona romana i també s’està preparant una festa final de “Vacances en Pau” que enguany tindrà lloc al Parc Francolí.

El projecte “Vacances en Pau” funciona a l’estat espanyol des de l’any 1976 i a Tarragona es van començar a acollir nens des de mitjans dels anys 80.

Hammada és l’ associació d’amics del Poble Sahrauí que organitza i coordina aquest projecte a Tarragona. El projecte inclou a més de l’estada en famílies de nens i nenes sahrauís d’entre 8 i 13 anys, activitats diverses de coneixement de l’entorn i contacte amb altres nens i nenes i facilita, també, l’atenció mèdica o especialitzada els nens i nenes que ho necessiten.