.

Imatge d'una jornada de Club Rugby Tarragona i nens del centre obert. Foto: Cedida

Imatge d’una jornada de Club Rugby Tarragona i nens del centre obert. Foto: Cedida

La Fundació Casal l’Amic conjuntament amb el Club Rugby Tarragona fomenten l’esport amb els infants del Centre Obert. Tots els dijous el Club Rugby Tarragona descobreix als infants com l’esport pot constituir una potent eina d’integració social, transmetent els valors d’aquest esport i generant l’oportunitat de conèixe’l i aprendre’l, a l’hora que gaudint-ne amb altres nois i noies del mateix club. En aquesta activitat participen 30 infants de 6 a 12 anys del Centre Obert, principalment del barri de Campclar.

Aquesta proposta s’inicia el curs passat mitjançant la signatura d’un conveni per col·laborar entre les dues entitats i així facilitar i fomentar el rugby als infants del projecte. Paral·lelament, aquests infants també estan tenint l’oportunitat d’assistir a altres trobades on poden compartir l’esport amb altres infants d’arreu de l’Estat i estrangers. Per Jordi Navarro, president de la Fundació Casal l’Amic, aquesta col·laboració “significa oferir oportunitats als infants, mitjançant els valors que aporta l’esport i crear unes sinèrgies amb entitats de la ciutat”.

L’equip del Centre Obert considera la seva pràctica com un bon escenari on observar i intervenir en el procés socioeducatiu de l’infant. Més enllà de la competició en si mateixa que ofereix l’esport valorem totes les altres dimensions que ens permeten treballar conjuntament competències normatives, relacionals, transmetre valors, experiències d’èxit, gestió del fracàs, l’esperit de superació. És considerada una eina més dins la nostra intervenció educativa.

El president del Club de Rugby, Andrés Lechuga, aposta per l’activitat ja que aquest és un projecte de valents. Des del Club de Rugby Tarragona, volem contribuir a la tasca integradora de la Fundació Casal l’Amic tot facilitant la inclusió dels infants del barris de ponent de Tarragona en un col·lectiu com és l’Escola de Rugby i el Club, oferint-los la possibilitat d’adquirir més habilitats socials, afectives i motrius; contribuint així a la seva formació i proveint-los d’hàbits saludables, sense que això suposi un cost per a la Fundació Casal l’Amic ni a les famílies dels infants.