.

Imatge d'arxiu d'un episodi de pluges a Tarragona

Imatge d’arxiu d’un episodi de pluges a Tarragona

Protecció Civil de la Generalitat ha posat la passada nit a les 23.00 hores el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT en fase d’Alerta davant la situació generada a Tarragona i voltants per un nucli tempestuós molt actiu, acompanyat de molts llamps i bastant estàtic.

El front de tempesta ha evolucionat en direcció a l’Alt Camp, on ha entrat a mitjanit, i ha prosseguit cap al Baix Penedès, a on ha arribat a les 00.30 hores de la matinada.

En total, el telèfon d’emergències 112 ha atès 270 trucades per incidències derivades de les pluges, totes amb origen al Tarragonès o l’Alt Camp.

La forta pluja i la gran quantitat de llamps han causat diverses incidències:

Manca de subministrament elèctric a diverses poblacions com el barri de Sant Salvador de Tarragona (854 abonats), a Vilallonga del Camp, 1.429 abonats, la Pobla de Mafumet 920, Constantí 355. En tots els casos el subministrament ha anat recuperant la normalitat.

Afectacions viàries: tall del pont d’accés al Serralló, al carrer Pere Martell, a la N-340a a l’accés a Campclar, a la N340a a l’accés a la Canonja i a l’accés a la zona d’oci Les Gavarres (Tarragona) A-7 amb T-11. S’han anat normalitzant.

La tempesta ha deixat, tal com informa el Servei Meteorològic de Catalunya, 42,3 l/m2 a Tarragona ciuta en només mitja hora.

Tancada la piscina de Campclar

D’altra banda, les fortes pluges han obligat a tancar provisionalment la instal·lació de la piscina gran municipal de Campclar degut a una inundació. Per tal d’analitzar el més aviat possible l’abast de la incidència i minimitzar al màxim el temps i grau d’afectació per als usuaris, la piscina gran quedarà tancada al públic de forma provisional fins a nou avís.

El Patronat Municipal d’Esports ja ha començat a informar de forma individualitzada a tots els cursetistes afectats i reubicarà els cursos i activitats aquàtiques afectades a la setmana del 22 al 28 de juny, respectant el mateix dia i horari.

El PMET “lamenta les possibles molèsties ocasionades” i recorda a tots els seus abonats que poden seguir utilitzant la resta d’instal·lacions de la xarxa esportiva del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, informa en un comunicat.