.

Si una enquesta preguntés a qualsevol veí de la zona què destacaria de Cambrils, estic segura que molts d’ells posarien en valor la gastronomia o els més de set quilòmetres de platja que tenim al nostre terme municipal. Uns altres parlarien del llarg passeig davant el port, els hotels en què han pernoctat i alguns segurament destacarien la Nit del foc o la projecció que el festival de música guanya cada any amb artistes de primer nivell.

Mercè Dalmau és alcaldessa de Cambrils

Mercè Dalmau és alcaldessa de Cambrils

Però pensant-hi amb una mica més de detall i buscant allò que no es veu a cop de titular, Cambrils és molt més que gastronomia, platja i un clima fantàstic un cop passat l’hivern. Cambrils també és esport i un marc incomparable per a la realització de curses com la mitja marató, la marxa cicloturista que aquest cap de setmana torna a dur-se a terme al municipi o la nova duatló prevista per la segona setmana de juny. I tot sense oblidar els esdeveniments solidaris vinculats al món de l’esport que també tenen un lloc al calendari. I és que l’esport de qualitat ens posiciona al mapa de la demarcació i ajuda a trencar l’estacionalitat de turistes a l’estiu. De fet, l’equip holandès Giant Chimano entrena des de fa anys arreu del nostre terme municipal i equips de golf dels països nòrdics estan instal·lats als hotels de Cambrils mentre fan stage en els camps propers al nostre municipi.

Les dades ho demostren i ho avalen, més de 2.000 corredors a la mitja marató, la celebració de la Setmana Catalana de Vela, entre molts esdeveniments esportius al llarg de l’any. Però a més, un marc incomparable per potenciar el turisme esportiu i familiar, un turisme de qualitat que posiciona Cambrils en una destinació desitjada i respectada.

Amb l’arribada de la primavera i l’estiu, els diferents clubs esportius omplen els caps de setmana amb tornejos de bàsquet, futbol, tir amb arc i altres modalitats esportives, mentre que familiars directes gaudeixen del comerç i de les terrasses del municipi. Són molts els esportistes que, aprofitant l’avinentesa de la cursa o torneig, gaudeixen també dels restaurants i de la nostra variada gastronomia en funció de l’època de l’any. Tot suma i Cambrils creix. Gastronomia i esport, el binomi de qualitat.

Mercè Dalmau i Mallafré
Alcaldessa de Cambrils