.

L'alcalde, amb el president del Comitè Internacional dels Jocs, Amar Adaddi. Foto: Tarragona21

L’alcalde, amb el president del Comitè Internacional dels Jocs, Amar Adaddi. Foto: Tarragona21

En dos mesos s’iniciaran els moviments de terra de la futura zona poliesportiva de l’Anella Mediterrània de Camp Clar, l’estrella de la corona dels equipaments esportius de Tarragona 2017, ha anunciat avui l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, en una roda de premsa conjunta amb el president del Comitè Internacional dels Jocs del Mediterrani, Amar Adaddi. El Comitè ha cursat aquests dies una visita a Tarragona i a diferents instal·lacions que s’usaran durant els Jocs i ha fet una valoració “molt positiva” de l’estat dels mateixos.

El complex esportiu de Camp Clar estarà finalitzat a inicis de l’any 2017, ha confirmat el director general del comitè organitzador, Ramon Cuadrat. El complex de l’Anella Mediterrània inclou principalment el Palau d’Esports, una piscina de 50 metres de llargada, l’estadi d’atletisme que podrà rebre 15.000 espectadors, la remodelació de l’actual pista d’atletisme i la reforma del velòdrom.

La Generalitat ha licitat la redacció del projecte de les obres de la zona afectada i actualment treballa en la redacció del projecte executiu. El moviment de terres permetrà que es treballi en paral·lel en la construcció dels equipaments esportius perquè estiguin acabats a inicis de 2017 i es puguin portar a terme els tests previs.

Una Mitja Marató popular

D’altra banda, l’alcalde ha anunciat que els Jocs inclouran una Mitja Marató popular que se celebrarà després de la marató dels Jocs, donada la popularitat que aquestes proves tenen entre la ciutadania del nostre país. La idea ha estat molt ben acollida pel Comitè Internacional.

Una altra proposta sortida de Tarragona, que implica els nens i nenes dels centres educatius del territori, ha estat també subratllada pel Comitè Internacional. Es tracta que siguin els propis nens els que confegeixin la mascota dels Jocs.

Com a novetat esportiva, s’ha decidit avui, a instàncies de la Federació Internacional de Bàsquet, suprimir les proves de bàsquet 5×5 i substituir-les per les de 3×3, “un esport més popular” al país, ha destacat Adaddi. En aquest sentit es buscarà ara l’encaix en el lloc on s’hagin de celebrar, que podrà ser en un rcinte interior o exterior.

El Comitè Internacional s’ha mostrat “molt seduït” pel projecte Valor 2017, nascut a Tarragona, i ho incorporarà en futures edicions. Adaddi ha destacat que l’equip dels Jocs es troba ja “consolidat” i ha subratllat la seva “eficàcia”, mostrant “una gran competència en l’organització dels Jocs”. Adaddi es quedarà a Tarragona fins dilluns per rebre el rei d’Espanya, Felip VI, que assistirà a la constitució oficial del comitè organiztador.