.

Façana de Correus

El sindicat CGT convoca mobilitzacions a Correus a tot l’Estat a partir d’aquest dilluns, 22 de desembre, i durant les jornades del 23, 27, 29 i 30 de desembre i dos de gener, que inclou Correus Tarragona. A Tarragona hi haurà aturades parcials de tres hores al final de la jornada en totes les unitats i torns. El motiu és la defensa dels drets laborals durant la negociació col·lectiva.

El procés de negociació està sent “dilatat” per l’empresa amb “evident mala fe” per “acabar amenaçant amb la finalització de la ultraactivitat de les condicions actuals i com a conseqüència sofrir una major reculada en les ja precàries condicions” dels treballadors.

CGT defensa en la negociació les 35 hores setmanals de jornada laboral, 30 hores per als torns de nit, recuperació del poder adquisitiu perdut “després de reiterats anys de congelació salarials”, la no vinculació de les retribucions a complements variables que penalitzen fins i tot les malalties, cobertura de totes les baixes, jubilacions, etc.

També s’exigeix que es doni solució al col·lectiu de fixos discontinus, que després d’aprovar un examen d’ingrés el 2006, continuen sense un lloc de treball estable.

Des de CGT també es denuncia l’acumulació de milers de cartes certificades i paquets postals en els grans centres de tractament postal i districtes de diferents ciutats de tot el territori, “a causa de les retallades de plantilla sofertes durant aquests últims anys” la contractació “insuficient” de personal per a la campanya de Nadal i l’augment del volum d’enviaments inherent a les dates nadalenques. Tot això “en pro de la productivitat econòmica i en detriment del servei públic i de l’interès general”.