.

Els regidors de Tarragona i Reus, Javier Villamayor i Marc Arza

Els regidors de Tarragona i Reus, Javier Villamayor i Marc Arza

La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City s’ha sumat, aquest dimarts al matí, al Clúster TIC Catalunya Sud de Reus amb la finalitat de coliderar l’equip de Smart Cities del TicSud. L’acte, presidit pel regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza, i el tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Jocs del Mediterrani i Ciutat Intel·ligent de Tarragona, Javier Villamayor, ha servit per endegar el full de ruta dels propers anys amb la finalitat de potenciar i donar a conèixer les principals línies d’actuació de les smart cities del Mediterrani.

Les principals línies d’actuació són el foment de la cultura de l’aigua basada en un ús sostenible i responsable; el disseny d’una nova estratègia sostenible en mobilitat; el potenciament d’una nova línia en salut i nutrició per mitjà de l’ús de l’espai públic o el patrimoni i el turisme com a motors econòmics de la zona i aplicar l’ús de les noves tecnologies per potenciar el seu creixement.

Prèviament, representants de la FMSC i del TicSud s’han reunit en una sessió de treball on la FMSC ha presentat les línies de treball de la Fundació (Aigua, Mobilitat, Eficiència Energètica, Salut i nutrició, Patrimoni i Turisme). A més, s’han posat en comú les bases i actors per construir un projecte Smart Regió a Catalunya Sud. L’objectiu d’aquest grup de treball de Smart Cities és identificar, obtenir finançament i realitzar projectes col·laboratius en l’entorn de les ciutats inteligents, siguin de recerca o bé d’aplicació directa als mercats. El grup de treball Smart Cities, liderat per Alsys i la FMSC, està format per una vintena de empreses TIC del territori.

Arza ha posat de relleu que un dels principals objectius és “concretar acords, treballar plegats i captar fons econòmics europeus pels diferents sectors TIC del Camp de Tarragona”. En aquest mateix sentit, el nou regidor de Promoció Econòmica i Ocupació ha assenyalat que en les properes setmanes es programarà una nova reunió tècnica de cara el mes de gener amb la finalitat de concretar els projectes a desenvolupar durant el 2015.

Així mateix, Javier Villamayor ha insitit que “les col·laboracions ente les dues ciutats han d’esdevenir espais d’innovació especialitzats”. De fet, el regidor de l’Ajuntament de Tarragona ha assegurat que “les sinèrgies entre les dues ciutats han de generar territoris especialitzats, competitius i que generin valor afegit”.

L’acció d’aquest dimarts se suma a les iniciades en els darrers mesos pels dos consistoris amb la finalitat de potenciar les relacions entre les dues ciutats.