.

L'alcalde i la regidora de Comerç i Promoció, Reyes Pino, encenent la il·luminació de Nadal

Els principals carrers de Salou es mostren ja engalanats per acompanyar la ciutadania en aquestes festes nadalenques. Ahir al vespre, en un acte a peu del carrer Barcelona cantonada amb Via Roma l’alcalde Pere Granados i la regidora de Comerç, Reyes Pino van encendre conjuntament la il·luminació que decorarà els principals eixos comercials del municipi fins passat el dia de Reis. En un senzill acte, al so de nadales dixie, públic en general, el president de l’Associació comercial Salou 365 dies vila comercial, Juli Vilaplana, i altres regidors del consistori van reunir-se per donar el tret de sortida a la campanya comercial d’hivern. L’acte simbòlic va tenir lloc davant de la rotonda on hi ha muntat el tradicional arbre de grans dimensions d’aquests carrers. Des de la regidoria de Promoció de Ciutat i Comerç s’ha destinat el mateix pressupost que l’any passat però s’han doblat els motius que decoren els carrers del municipi arribant al centenar; a més d’ampliar l’abast de la instal·lació als fanals de l’avinguda Pau Casals i també a la Torre Vella.

En acabar l’encesa, es va fer un recorregut pels carrers Església, Ponent i València on, per primer cop, s’ha integrat a les escoles i instituts del municipi en la decoració dels mateixos. Els Comerciants i Restauradors del nucli antic han apadrinat una vintena d’arbres de Nadal que han decorat els alumnes de les 5 escoles de primària de Salou (4 arbres cada escola): Vora Mar, Europa, Salou, Santa Maria del Mar i Elisabeth amb materials reutilitzables. D’altra banda, els estudiants dels Instituts de Salou (Marta Mata, Jaume I i Elisabeth), també han col·laborat engalanant aèriament els carrers amb materials com ampolles de plàstic que es converteixen en estrelles; o els cartrons interiors dels rotlles de paper que després de ser tallats, pintats i folrats també s’han convertit en estrelles vermelles.

Aquest diumenge, els comerciants han organitzat un vermut popular on una quinzena d’establiments se sumen a l’activitat de dinamització pel nucli antic.

Per tal de dinamitzar l’activitat comercial a més s’ha instal·lat una petita atracció de fira pels nens al carrer dels Pins amb la col·laboració dels Comerciants i Restauradors i els comerços d’aquesta zona repartiran un miler de viatges gratuïts entre els seus clients per poder gaudir de l’atracció que estarà instal·lada fins el dia 14 de desembre.